Як зробити цукати з гарбуза в домашніх умовах в електросушарці

Цукати можна робити з багатьох овочів та фруктів. І гарбуз – це не виключення. Пропонуємо вам дуже простий та швидкий рецепт приготування цукатів з гарбуза.

Він допоможе вам зробити корисні та смачні ласощі, як точно сподобаються всім.

Цукати з гарбуза в електросушарці

Для приготування треба взяти:

  • гарбуз – 1 штука (краще брати довгий – його зручніше різати на півкруглі часточки);
  • цукор – 100 грамів на 1 кг гарбуза;
  • цукрова пудра – 3 чайних ложки;
  • мед – 1 чайна ложка;
  • волоські горіхи – 1 чайна ложка.

Як приготувати цукати з гарбуза в електросушарці

Гарбуз треба добре вимити, почистити від шкірки, розрізати навпіл, видалити насіння та порізати шматочками, товщиною не більше 3-х міліметрів.

Цукати з гарбуза в електросушарці

Далі покладіть ці шматочки в каструлю та посипте цукром.

Цукати з гарбуза в електросушарці

Лишіть гарбуз, аж доки не утвориться сік.

Цукати з гарбуза в електросушарці

Далі поставте на плиту, доведіть до кипіння та варіть, аж доки цукор повністю не розчиниться. В середньому, це має зайняти 20 хвилин.

Після цього відкиньте шматочки на друшляк, аби стекла зайва рідина та почекайте доки вони повністю охолонуть.

Коли шматочки стануть холодними, згорніть їх, надавши ту форму, яка вам подобається (наприклад, рулетики) та викладіть одним шаром в електросушарку.

Сушити треба від 6-ти до 8-и годин. Все залежить від того, наскільки потужний у вас пристрій.

Цукати з гарбуза в електросушарці

Якщо ви збираєтеся зберігати цукати – посипте їх пудрою, а якщо зразу ж їсти – горіхами та полийте медом.

Цукати з гарбуза в електросушарці

Найкраще для зберігання таких ласощів підходять скляні банки, які щільно закриваються кришками. Такою можна брати паперові або полотняні мішечки, але їх треба дуже добре зав’язувати.

Смакуйте корисні ласощі замість цукерок та пригощайте своїх рідних.

Залишити відповідь