Варення з шипшини – найкраща і багата вітамінами домашня заготовка на зиму. Зробити його не дуже складно, але потрібна деяка старанність в частині попередньої підготовки шипшини.
Як варити варення з шипшини на зиму в домашніх умовах.
Необхідно відібрати визрілі плоди шипшини – її можна самостійно зібрати з кущів. Стежити, щоб ягоди були ще пружними, а не м’якими. Кожну ягоду розібрати на дві частини і вийняти кісточки. Половинки ретельно промити, щоб видалити внутрішні гострі волоски.
Потім, шипшину просушити і зважити. Точна вага буде потрібною для того, щоб визначити необхідну для заготівлі кількість цукру.
Підготовлену очищену шипшину (0,5 кг) проварити до м’якості в 1 склянці води, після чого протерти крізь густе сито разом з відваром.
У пюре додаємо цукровий пісок: на підготовлені 500 г плодів його взяти теж 500 г. Варка варення триває до готовності – не більше години.
Все, що залишилося зробити – це розфасувати по банкам і закрити кришками.
Смачне домашнє варення з шипшини взимку згодиться і при лікуванні застуди, і для підняття імунітету буде незамінне.