Як приготувати ягідний сироп з червоної смородини в домашніх умовах на зиму.

У цьому рецепті пропонуємо спробувати зробити не просто сироп з червоної смородини. Дізнайтеся як приготувати оригінальний рецепт по-чеськи.

Рецепт цікавий тим, що крім ягід червоної смородини потрібно ще й сік чорної смородини або малини. Але не лякайтеся відразу. Сироп приготувати просто, хоча рецепт і з чотириденною витримкою.

Червона смородина для сиропу
Фотот. Червона смородина для сиропу

Потрібні для приготування інгредієнти: 1 кг червоної смородини, 60 мл соку чорної смородини (можна малини), 800 гр цукру.

Як приготувати сироп з червоної смородини.

Варка сиропу починається стандартно.

Ягоди, відокремлені від кисті, вимити. Розім’яти блендером або стерти товкачем.

Додати 100 гр цукру і відставити на 4 дні.

Потім, розмістивши у фланелевий, а краще лляний мішок для вилучення соку. Мішечок краще підвісити, так як сік стікає самопливом.

До соку червоної смородини додати сік чорної смородини і додати решту цукру.

Прокип’ятити. Розлити по банкам. Закупорити. Банки перевернути.

Після повного охолодження заховати в підвал.

Смачний сироп з червоної смородини більш концентрований ніж сік. Вживають його взимку розводячи водою, як добавку до різних коктейлів, десертів, соусів. Можна використовувати як природний барвник.

Домашній сироп з червоної смородини
Фото. Домашній сироп з червоної смородини