Як приготувати маринад для огірків – кращий перевірений рецепт маринаду для огірків на зиму.

Пропонуємо зосередити вашу увагу на маринаді для огірків. Ви хочете, щоб вони вийшли хрусткі та смачні, але що для цього зробити? Не лише підібрати свіжі тверді плоди, а й вибрати правильний рецепт маринаду. Спеції та солоні й солодкі складові теж тут грають важливу роль. У господинь з великим досвідом визначення правильного маринаду — то тонка справа і також залежить від особистих смакових відчуттів. У кожної окремої людини свій погляд на ступінь солоності і кислуватості. Перегляньте опис приготування маринадів, що стануть універсальними для багатьох майстрів по заготовкам.

Готові? Тепер занотуйте рецепти огіркових маринадів, що вже пройшли перевірку у багатьох кухнях на європейському просторі. Використовуйте їх кожного сезону консервації і ваше огіркове розмаїття у банках буде улюбленою стравою серед інших заготовок.

Можете у коментарях похизуватися тим, які ви рецепти маринаду для огірків вважаєте кращими. Та спочатку мова піде про нашу кулінарну пропозицію.

Зміст

Варіант 1 – “маринад традиційний”.

Називається він так, тому що тут відбувається класичне поєднання солі, цукру та оцту. Для закип’ячування наливайте у 1 літр води. Висипайте 25 грамів цукру та 50 грамів солі. Для посилення кислого смаку треба влити 80-100 мл 9 % оцту.

Варіант 2 – “маринад кисло-солодкий”.

Заливка для огірочків виходить насиченого солодкого присмаку з явно вираженою кислинкою. Такий варіант приготування маринаду не зробить огірки менш хрумкими та їм віддадуть перевагу любителі дуже яскравих відтінків смаку. По цьому рецептові беріть таке співвідношення продуктів: 300 грамів цукру та 30 грамів солі висипайте у 1 літр води. А як вона закипить, влийте 150 мл 9 % оцту.

Давайте детальніше зупинимося на приготуванні цих маринадів для огірків.

До обох рецептів зробіть наступні дії. Спочатку потрібно закип’ятити воду, потім засипати  у рідину, що булькотить,  сіль з цукром. За тим  перемішати розсіл і через пару хвилин, як знову потужніше закипить, додавайте оцет відносно кількості, зазначеної до рецепта. Та ще почекайте, поки ще раз забулькає маринад і лише після цього його можна розливати по банках, наповнених огірками.

Як бачите, схема однакова, лише відрізняються об’єми інгредієнтів при заварюванні маринаду.

Ми впевнені, що рецептів маринаду для огірків чи томатів існує не десятки, а сотні й тисячі. Та не змінним є кінцевий результат – хрумкі й гарні мариновані плоди, які радують корисними властивостями, смаковими якостями та додають гарного настрою за обідом чи вечерею.