Сушена малина – не дуже популярний спосіб заготівлі малини на зиму. Особисто я, вважаю це дуже незаслуженим, а причину цього бачу хіба, що у відносно великому часу, необхідному для сушіння ягід.
Інгредієнти: Малина
А насправді, сушена малина є найкращим варіантом заготовки ягоди на зиму, який дозволяє найбільш оптимально зберегти корисні властивості і життєву енергію малини.
Як сушити малину в домашніх умовах правильно
Для початку потрібно малину акуратно перебрати, видалити всі сміттєві надлишки, залишивши очищені плоди. Ягоди малини не промивати. розкласти на пергаментному папері на піддонах або аркушах і висушити при 70 ° С в спеціальних сушках або в духовці. На сонці малину краще не сушити, тому що ягоди втрачають вигляд і якість.
У сушарках сушка малини триває близько 12 годин. Перемішування дозволено не більше 2 разів. Перемішувати потрібно дуже акуратно, тому що, ягоди ніжні й тендітні.
Зберігати сушену малину слід в картонних або дерев’яних ящиках / коробках, ретельно вкривши папером. Зберігати в скляних банках малину, так само, можна. Сушена малина краще зберігається в невеликих банках і в невеликій кількості.