Яблучне повидло без цукру на зиму: як варити повидло з яблук – мінімум калорій, максимум смаку та користі.

Приготувати в домашніх умовах таке чудове повидло з яблук без цукру, Вам допоможе наш простий рецепт заготовки – смачної і вподобаної багатьма господинями. Без зайвих слів переходимо до рецепту приготування.

Вам знадобиться тільки вода і яблука (співвідношення 1 до 5). Бажано, щоб фрукти були солодкими, в іншому випадку, варення буде занадто кислим.

Інгредієнти для заготовки:

  • яблук – 3 кг,
  • води – 600 мл.

Як варити яблучне повидло без цукру

яблука літні

Часточки яблук заливаємо водою і починаємо варіння. Кип’ятимо близько п’ятнадцяти – двадцяти хвилин.

Що вийшло – протираємо крізь сито, знову ставимо на вогонь, готуємо до отримання необхідного Вам ступеня густоти (не забуваючи помішувати).

Тепер, розливаємо повидло по банках, накриваємо їх, поміщаємо в каструлю з водою для стерилізації (банки 500 мл. На 15 хвилин).

Зберігається повидло з яблук стандартно: в темному, прохолодному місці. Максимальний термін зберігання яблучного повидла без цукру – 12 місяців.