Приготувати в домашніх умовах таке чудове повидло з яблук без цукру, Вам допоможе наш простий рецепт заготовки – смачної і вподобаної багатьма господинями. Без зайвих слів переходимо до рецепту приготування.
Інгредієнти: Яблука
Вам знадобиться тільки вода і яблука (співвідношення 1 до 5). Бажано, щоб фрукти були солодкими, в іншому випадку, варення буде занадто кислим.
Інгредієнти для заготовки:
- яблук – 3 кг,
- води – 600 мл.
Як варити яблучне повидло без цукру
Часточки яблук заливаємо водою і починаємо варіння. Кип’ятимо близько п’ятнадцяти – двадцяти хвилин.
Що вийшло – протираємо крізь сито, знову ставимо на вогонь, готуємо до отримання необхідного Вам ступеня густоти (не забуваючи помішувати).
Тепер, розливаємо повидло по банках, накриваємо їх, поміщаємо в каструлю з водою для стерилізації (банки 500 мл. На 15 хвилин).
Зберігається повидло з яблук стандартно: в темному, прохолодному місці. Максимальний термін зберігання яблучного повидла без цукру – 12 місяців.