Варення з смородини червоної (порічка), рецепт без варіння або холодне варення з червоної смородини

Варення з смородини червоної (порічка), рецепт без варіння або холодне варення з червоної смородини

Максимально корисні заготовки ягід на зиму виходять якщо приготувати їх без втрати вітамінів та інших корисних речовин, тобто без варіння. Тому даємо рецепт холодного варення зі смородини. Як приготувати варення без варіння?

Почнемо з того, що нам знадобиться:

  • цукор – 2 кг;
  • червона смородина (порічка) – 1 кг.

Ну а тепер сама технологія, як варити, вірніше, приготувати варення зі смородини. Опишемо приготування холодного варення з червоної смородини докладно і покроково.

Перебираємо, миємо ягоди.

Даємо стекти воді.

Подрібнюємо ягоди блендером або пропускаємо через м’ясорубку.

Хто хоче максимально позбавитися від кісточок і інших твердих шматочків – можна протерти отримане пюре через сито.

Додаємо цукор і перемішуємо.

Холодне варення з ягід потрібно розмішувати до повного розчинення цукру.

Приготувати варення без варіння хоча і дуже просто, але не п’ятихвилинка, тому що розчинення цукру зажадає деякий час. Але плюс в тому, що мішати можна не постійно, а лише між справами.

Після повного розчинення цукру отримане ягідне пюре розкладаємо в чисті, простерилізовані банки. Накривати можна поліетиленовими кришками, але можна і закрутити. Зберігати холодне варення з ягід треба в прохолодному місці, погребі чи холодильнику.

Відзначимо, що цей рецепт варення без варіння повністю підходить, якщо роблять домашню заготовку на зиму з чорної смородини, червоної смородини (порічки), малини, ожини, полуниці та інших ягід.

varene-bez-varki-ili-holodnoe-varene1

Залишити відповідь