Цукати з вишні – рецепт. Як зробити вишневі цукати на зиму в домашніх умовах.

Цукати вимагають тривалого часу приготування, хоча сам рецепт дуже простий. Зробити смачні вишневі цукати не складе великих труднощів. Дивіться рецепт нижче.

Цукати з вишні
Фото: вишенька.

Інгредієнти: 1 кг вишні, 2 кг цукру.

Сироп: 400 гр цукру 2 склянки води.

Як приготувати цукати

Чисту вишню залити киплячим цукровим сиропом. Відставити на 2 дня. На друшляку відокремити сироп, додати ще 400 гр цукру, закип’ятити, заново залити вишню і відставити на 2 дня. Так повторити ще 4 рази. При останній процедурі відставити на 10 днів. Після, вилити на друшляк, потримати 2 години. Вишню на ситі висушити в духовці при 40 ° С. Готові цукати присипати пудрою. Зберігати в герметичній ємності. Цукати дуже корисні, ними з легкістю можна замінити цукерки.