Стерилізація банок для консервування в домашніх умовах, способи стерилізації банок і пристосування

Стерилізація банок для консервування в домашніх умовах процес дуже важливий для отримання кінцевого результату при консервації на зиму. Тому, перед тим як починається консервація, потрібно підготувати і простерилізувати банки. У чому полягає стерилізація тари?

Почнемо з того, що відберемо цілі, без пошкоджень і дефектів банки. Ретельно їх промиємо, дамо стекти воді і висохнути.

Наступний етап – підготуємо кришки для консервації. Кришки потрібно використовувати рівні, чисті, без іржі і подряпин. Якщо це металеві кришки для закаток – обов’язково перевірити наявність гумок.

Існують різні способи стерилізації тари для консервування. Виділю п’ять, найбільш поширених на мій погляд:

1. Стерилізація парою, вірніше на пару за допомогою каструлі.

2. Стерилізація в пароварці.

3. Стерилізація в духовці.

4. Стерилізація в мікрохвильовці.

5. Стерилізація банок в посудомийних машинах з функцією стерилізації.

Відповіді на запитання:

Як правильно стерилізувати банки і кришки, скільки хвилин і чи потрібно?

спробуємо дати, розглядаючи кожен спосіб стерилізації банок окремо.

Крім стерилізації тари існує ще стерилізація повних (наповнених) банок .

Залишити відповідь