Солоні помідори з гірчицею на зиму. Старовинний рецепт заготовки – соління помідор холодним способом.

Солені помідори з гірчицею – це особлива страва, яка готується по старовинному рецепту, тому вони виходять дуже ароматними, гостренькими і стануть чудовою закускою до повсякденного чи святкового столу.

Як приготувати розсіл для помідорів

помідори

Треба взяти:

  • відро води;
  • 2 склянки цукру;
  • 1 склянку солі;
  • 1 чайну ложку чорного перцю;
  • 1 чайну ложку червоного перцю;
  • 10-15 лаврових листочків;
  • 100 грамів сухої гірчиці;
  • 10 горошин чорного перцю.

Далі з’єднуємо всі компоненти крім гірчиці, кип’ятимо і даємо трохи вистигнути. Потім треба всипати гірчицю та розчиняти її аж доки розсіл не стане жовтим і прозорим.

Як солити помідори

Далі треба взяти велику посудину, наприклад об’ємну каструлю, а краще, бочку чи відро. На дно скласти листя, далі – шар вимитих помідорів. Час від часу варто додавати спеції. Коли бочка чи інша посудина наповниться – треба налити розсіл і зверху покласти чисту тканину з натуральної тканини і гніт.

Такі помідори можна просто подавати до столу, або робити з них різні соуси.

Залишити відповідь