Буває так, що спробуєте якісь консервовані овочі в гостях у друзів чи на дні народженні свекрухи, сестри, тітки. І будуть це, наприклад, консервовані помідори. Такий смак, що забути неможливо! Потім приготуєте й собі по тому рецептові. І стане він фаворитом серед домашньої заготовки томатів. Ви думаєте, це вигадка?! Ні, це реальний спосіб консервації, що приємно дивує усіх, хто куштує такі помідори. Заготовлювати просто, часу вимагає обмаль, цей рецепт “від свекрухи” легкий та швидко запам’ятовується.
Інгредієнти: Болгарський перець, Лавровий лист, Оцет, Перець гіркий, Помідори, Сіль, Цукор, Часник
Такі мариновані помідори мають яскраву палітру смаку: з ароматом солодкого перчику, гострі – та не занадто, солодкість та солоність – ідеально та у міру, а кислинка легка, як літній вітерець.
Якщо ви вже заінтриговані, мерщій знайомитись із детальним описом приготування.
Перелік продуктів для 3-х літрової банки:
- помідори (скільки влізе в банку);
- 1 зубчик часнику;
- 1 солодкий перець;
- кусень гіркого перцю;
- 1 лавровий лист;
- 50 грам цукру;
- 25 грам оцту 9%;
- 25 грам солі.
Як маринувати помідори в банках без стерилізації
Навибирайте томати невеликих розмірів, щоб вони були тугенькі та із цілою шкіркою. За розміром – рівномірні, та головне, щоб у банку вільно пролізали. Було б добре, якби ви вибрали для консервування помідори сорту “сливка”. Можливо, ви будете заготовлювати не один раз за літо, то одного разу візьмете “сливку”, іншого будь-якого сорту на вибір, що вам трапився.
Болгарський солодкий перець промийте та вийміть серцевину та хвостик. Переріжте на 4 частини, кидайте на дно банки. Слідом відправте шматочок гіркого перцю, лаврові листочки.
Тепер наповніть банку помідорчиками, трішки струшуючи банку для кращого утрамбовування.
Надалі потрібно закип’ятити чисту воду, залити ще киплячою водою банку. Через 5-6 хвилин перелийте теплу рідину у підготовлену каструльку.
Зі злитої води треба приготувати маринад. Ввімкніть вогонь та висипте у каструлю цукор, сіль, оцет. Перемішайте та почекайте, поки забулькотить.
Заливайте банку із помідорами вдруге новоствореним маринадом. І зразу ж і закочуйте кришкою. Накрийте тепер банку щільно ковдрою та чекайте, поки вона охолоне у такому укритті.
Потім законсервовані помідори за рецептом “від свекрухи” переставляйте у прохолодне місце, якомога далі від сонячних променів. Можна розмістити у спеціальній шафі у квартирі або у погребі. Смачненькі томати можуть зберігатися до весни.
Як ви бачите по фото, заготовки мають дуже гарний вигляд у банках. На тарілці кожен помідорчик – окраса та вибух смаку, бо він і солодкий, і солоний, а ще й із гірчинкою та кислинкою. Рекомендовані для покращення апетиту та святкового настрою. Смачні солодкі томати, це найперша закуска до напоїв. Це велике задоволення для дорослих та дітей. Помідорчики додавайте до м’ясних страв, рибних, картопляних, до макаронів та іще до будь-якої каші. Кожна трапеза стає смачнішою із заготовкою “від свекрухи”!