Смачний маринад для помідор – три кращих рецепта як приготувати маринад для томатів на зиму.

Від того, який ми використовуємо маринад, в багатьох моментах залежить те, наскільки смачними вийдуть помідори. Тому тут мова піде про смачні маринади для консервування помідорів.

Зразу ж скажемо, що ці маринади можна використовувати для різних томатів: великих, маленьких, зелених стиглих. Що ж до самого процесу консервації, то він скрізь однаковий: на дно викласти приправи, потім помідори, потім залити маринадом і законсервувати.

Маринад для помідор на зиму

Ці три смачних і простих рецепта обов’язково вам сподобаються.

У перших двох вказано: спеції – на  банку об’ємом 3 літра, а маринад / заливка – на 1 літр води.

Рецепт №1.

Для приготування треба взяти:

  • лавр – 3 листочка;
  • чорний перець горошок – 10 штук;
  • гострий перець – половина стручка;
  • гвоздика – 10 штук;
  • кориця в порошку – дрібка;

Заливка:

  • сіль – 50 грамів;
  • цукор – 50 грамів;
  • оцет – 3 чайних ложки.

Рецепт №2.

В цьому рецепті використовуються:

  • свіжі парасольки кропу – 10 штук;
  • листя чорної смородини – 10 штук;
  • петрушка – 15 грамів;
  • гострий перець – 1 стручок;

Заливка:

  • сіль – 50 грамів;
  • цукор – 50 грамів;
  • оцет – 3 чайних ложки.

Рецепт №3.

Інгредієнти:

  • чорний перець горошком – 6 штук;
  • запашний перець горошком – 6 штук;
  • лавровий лист – 3 штуки;
  • гіркий перець – 1 штука;
  • вода – 1.5 літра;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • цукор – 4 столові ложки.

Особливість цього рецепту в тому, що маринад розрахований на банку об’ємом 3 літри і вариться разом зі спеціями. Після закипання додайте 125 мл дев’ятивідсоткового оцету.

Готуйте помідори з різними маринадами, тоді у вас вийде смачна консервація з різними смаками.

Залишити відповідь