Смачний домашній компот з агрусу – як приготувати компот на зиму.

Найчастіше на зиму варять компот ягідний асорті. Але, іноді, хочеться зварити простий моно компот. Пропоную скористатися цим рецептом і приготувати домашній, дуже смачний компот з агрусу.

Для приготування компоту необхідно використовувати напівстиглі ягоди. Збирати такий агрус краще за 2-3 дня до дозрівання.

Зелений агрус для компоту
Картинка – Зелений агрус

Вам знадобиться для приготування компоту:

– агрус

– сироп (на кожен літр води – 1,5 кг цукру)

– розчин лимонної кислоти (на кожен літр води – 1 грам).

Як варити компот на зиму в домашніх умовах

Прибираємо плодоніжки, промиваємо ягоди в холодній воді, наколюємо їх.

У воду засипаємо лимонну кислоту, ставимо на вогонь, коли розчин добре закипить, опускаємо в нього ягоди на пару хвилин.

Після бланшування швидко перекладаємо їх в холодну воду на 2-3 хвилини.

Потім укладаємо агрус в баночки і заливаємо їх гарячим цукровим сиропом. Після чого відправляємо їх стерилізуватися на чверть години.

Після закінчення зазначеного часу закручуємо компот з агрусу кришками.

Ідеальна температура зберігання компоту з агрусу, приготованого в домашніх умовах для зберігання на зиму, становить 10-15 градусів.

Компот з агрусу
Фото. Компот з агрусу

Такий смарагдовий, корисний і смачний домашній напій стане родзинкою будь-якого святкового столу в довгі зимові місяці.

Пам’ятайте, що компоти з ягід з кісточками не слід зберігати довше 1 року.