Прозоре варення із зелених яблук - Бурштинові дольки

Прозоре варення із зелених яблук – Бурштинові дольки

Завжди сумно, коли яблука у не дозрілому вигляді падають на землю. Їсти падалицю неможливо, адже зелені яблука кислі і терпкі, а крім цього ще й жорсткості. Більшість садівників, сумно зітхаючи, закопують падалицю в яму, з сумом поглядаючи на нечисленні яблучка, що залишилися на дереві. З тяжким серцем вони ховають свої мрії про багатий врожай і повні комори з яблучними заготовками. Але таким втратам врожаю можна зарадити. Із зелених яблук можна зварити чудове варення, яке дехто називає Бурштинові дольки або Карамельні часточки. Для приготування такої заготовки якраз і потрібні зелені, недозрілі яблука з щільною структурою. Перезрілі і пухкі яблука годяться лише на джем і повидла, що теж смачно, але не так красиво.

І так, для приготування варення з зелених яблук нам знадобиться:

  • 1 кг яблук;
  • 1 кг цукру;
  • 1 стакан води.

Як приготувати прозоре варення із зелених яблук

Вимийте яблука, розріжте їх на часточки і видаліть серцевину. Шкірку чистити не обов’язково, вона не завадить і не зіпсує варення.

Складіть нарізані яблука в каструлю і пересипте цукром. Гарненько перемішайте, шляхом струшування і залиште каструлю на ніч.

Шансів, що до ранку з’явитися багато соку не багато, адже, це зелені яблука. Але, в будь-якому випадку, часточки краще просочаться цукром.

Нахиліть каструлю і подивіться чи виділився сік і скільки? Якщо його мало, то варто додати склянку води, якщо ж яблука плавають і до верху не вистачає зовсім трохи, то можна обійтися і без додавання зайвої рідини.

Поставте каструлю на плиту і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть часточки 15-20 хвилин, після чого, дайте варенню «відпочити» і охолонути. Щоб домогтися прозорих «бурштинових» часточок, потрібно варити варення у 3-4 підходи: 20 хвилин кип’ятимо – 4-5 годин охолоджуємо. Кількість «підходів» варки залежить від сорту яблук, товщини нарізки та багатьох інших факторів.

Яблучне варення Бурштинові часточки неймовірно смачне і гарне на вигляд. Нікому і в голову не прийде, що воно зроблене з нікому непотрібної падалиці.

Зберігатися таке яблучне варення можете близько 2 років в прохолодному місці, але, і в кухонній шафці з ним нічого не трапиться за рік, а то і більше.

Як приготувати варення з яблук часточками покаже та розкаже відео-рецепт.