Я люблю оригінальні варення, в яких можна поєднувати незвичайні інгредієнти, створюючи унікальний смак. Саме варення з дині і аличі було гідно оцінене і є найулюбленішим в нашій родині.
Інгредієнти: Алича, Диня, Цукор
Я, звичайно, роблю на зиму десять порцій такої заготовки, щоб задовольнити попит своєї сім’ї. У такі моменти робота кипить і до фотоапарата руки не доходять. Сьогодні ж, я вирішила зробити невелику порцію для душі, щоб зняти весь процес покроково, для ілюстрації даного рецепта.
Отже, нам потрібно:
- диня – 1/2 штуки;
- алича – 200 грамів;
- цукор – 300 грамів.
Як приготувати варення з дині і аличі
Перед тим як почати варити варення, потрібно диню вимити і розрізати навпіл. За рецептом, нам буде потрібна одна половина дині. Другу, можна, з’їсти, щоб оцінити її смак і аромат. З дині видалити кісточки. Обрізати шкірку. М’якоть нарізати невеликими шматочками. Шматочки дині, за розміром, повинні бути, як половинки аличі.
Аличу розрізати уздовж, видалити кісточки і помістити в ємність з підготовленими шматочками дині.
Засипати диню і аличу цукром. Залишити на 2,5-3 години, щоб ягоди виділили сік.
Шматочки дині з часточками аличі в цукровому сиропі треба відправити на вогонь.
Після закипання, зменшити вогонь і варити дванадцять хвилин. За цей час, диня і алича встигне проваритися, придбати потрібну консистенцію, але корисні речовини збережуться. Готове варення з дині і аличі розкласти по підготовлених баночках.
Закрити спеціальними кришками. Перевернути. Укрити теплим рушником. Охолоджені заготовки винести в підвал на зберігання.
Я завжди, в процесі приготування заготовок на зиму, залишаю трохи на пробу, для себе і рідних.
Це варення з приємною кислинкою, ніжним ароматом аличі та медовим ароматом дині, побило всі рекорди за смаковими якостями. Воно неймовірно смачне, корисне і просте в приготуванні. Обов’язково спробуйте!