Меліса (лимонна м’ята) вже давно вийшла за рамки тільки лікарських трав. Її активно використовують у кулінарії для ароматизації м’ясних страв, напоїв і десертів. Одним з таких десертів є варення з меліси. Це варення досить універсальне. Воно підійде і для тостів, і для коктейлів, і просто для прикраси десертів. Продовжувати читання Як приготувати варення з меліси на зиму – рецепт зеленого трав’яного варення з лимоном
Архіви: Blanks
Як зробити варення з урюка – готуємо варення з сушених абрикосів з кісточками
Деякі називають урюком плоди абрикоси дички. Вони завжди дуже дрібні і очистити їх від кісточки дуже складно. Але, це трохи не так. Урюк – це не особливий сорт абрикос, а будь-які висушені абрикоси з кісточкою. Найчастіше, з урюка готують компот, але і варення з урюка виходить дуже смачним. Воно дещо відрізняється від варення зі свіжих абрикос, але, як на мене, лише в кращу сторону. Воно більш насичене, ароматне, хоча і більш темного бурштинового кольору. Отже, рецепти варення з урюку – тема цього посту. Продовжувати читання Як зробити варення з урюка – готуємо варення з сушених абрикосів з кісточками
Пюре з бананів: варіанти приготування десерту, прикорму для дитини і заготовки бананового пюре на зиму
Банани всім доступний фрукт, який завоював наші серця і серця наших дітей. Ніжна консистенція м’якоті припадає до смаку як немовлятам, так і дорослим. Сьогодні ми поговоримо про різні варіанти приготування бананового пюре. Продовжувати читання Пюре з бананів: варіанти приготування десерту, прикорму для дитини і заготовки бананового пюре на зиму
Прозоре варення із зелених яблук – Бурштинові дольки
Завжди сумно, коли яблука у не дозрілому вигляді падають на землю. Їсти падалицю неможливо, адже зелені яблука кислі і терпкі, а крім цього ще й жорсткості. Більшість садівників, сумно зітхаючи, закопують падалицю в яму, з сумом поглядаючи на нечисленні яблучка, що залишилися на дереві. З тяжким серцем вони ховають свої мрії про багатий врожай і повні комори з яблучними заготовками. Але таким втратам врожаю можна зарадити. Продовжувати читання Прозоре варення із зелених яблук – Бурштинові дольки
Варення з жовтої малини на зиму – простий рецепт малинового варення
Жовта малина має більш солодкий смак у порівнянні з класичною червоною, але і насіння у неї більше. Через це, з жовтої малини частіше готують джеми. Але, правильно зроблене варення, не менше смачне. Адже, в ньому ягідки залишаються цілими і насіння, практично, не помітне. Мити малину не рекомендується, бо це одна з найніжніших ягід і миття перетворює стиглу малину в кашу. Продовжувати читання Варення з жовтої малини на зиму – простий рецепт малинового варення
Як зварити варення з щавлю – покроковий рецепт заготовки
Багато господинь вже давно освоїли рецепти, як готувати пироги з щавлем. Але, це зазвичай солоні пироги, адже мало хто знає, що ці ж пироги можна робити і солодкими. Адже варення з щавлю має потрібну кислинку, ніжну текстуру і на смак ні трохи не гірше, ніж варення з ревеню. Продовжувати читання Як зварити варення з щавлю – покроковий рецепт заготовки
Варення з чорного пасліну – рецепт заготовки на зиму
Серед більш ніж 1500 різновидів пасльону, їстівних не так вже й багато. По суті, в їжу можна вживати лише чорний паслін і то із застереженнями. Ягоди повинні бути визріли на 100%, інакше, ви ризикуєте отримати розлад шлунку, а то і отруєння. Більш безпечний окультурений паслін сорту санберрі. Продовжувати читання Варення з чорного пасліну – рецепт заготовки на зиму
Варення з ірги на зиму – заготовка варення з медових чудо-яблук
Ірга (Коринка, Бішмула, лат. Amelánchier) відноситься до яблунь, хоча розміри її плодів більше нагадують чорноплідну горобину або смородину. Серед безлічі сортів ірги є чагарники і низькорослі дерева. Їх плоди дещо відрізняються один від одного, але, тим не менш, всі вони дуже смачні, корисні і чудово підходять для приготування солодких заготовок. Продовжувати читання Варення з ірги на зиму – заготовка варення з медових чудо-яблук
Шведське варення з грибів лисичок – 2 прості та смачні рецепти
Варення з лисичок тільки для нас звучить незвично і дивно. У Швеції цукор додають практично в усі заготовки, але, вони не вважають гриби з цукром варенням. Варення з лисичок, яке готують наші господині, створено саме за мотивами шведського рецепта, проте, це вже є повноцінним десертом. Спробуймо?
Варення з лисичок з горобиною
- 1 кг свіжих лисичок;
- 0,5 кг цукру;
- гроно горобини;
- гвоздика;
- сіль 1 ч.л.;
- вода – 1 склянка.
Для цієї заготовки підходять гриби невеликих розмірів – маленькі і пружні. Промийте їх гарненько і очистіть.
У каструлю насипте цукор, влийте воду і поставте на вогонь.
Коли вода закипить, засипте до неї ягоди горобини і варіть їх протягом 5 хвилин.
Засипте в каструлю спеції і гриби. Доведіть до кипіння і зніміть піну. Як тільки піна перестане утворюватися, зніміть каструлю з вогню і остудіть.
Молоді лисички досить жорсткі і варити їх потрібно не менше однієї години. Однак, відразу це робити не можна. Розбийте цю годину на 3-4 підходи. При такій варці гриби не переваряться і збережуть свою форму.
Розлийте гаряче варення по стерильним банкам і закрийте кришками. Можна пастеризувати банки, тоді термін зберігання заготовки триватиме до року. Якщо ж ви плануєте його з’їсти за термін до 6 місяців, то можна обійтися і без цього. Але, в будь-якому випадку, зберігати варення з лисичок потрібно в прохолодному місці. Найкраще – в холодильнику.
Варення з лисичок на брусничному морсі
- лисички 1 кг;
- цукор 1 кг;
- брусничний морс 2 літри;
- розмарин;
- ягоди ялівцю 10 шт.;
- морська сіль 2 ч.л.;
- гвоздика.
Налийте в каструлю 1,5 літри брусничного морсу і всипте весь цукор.
Закип’ятіть і, як тільки цукор розчиниться, всипте в каструлю очищені лисички. Після закипання, зніміть піну і можна вимкнути вогонь. Нехай гриби гарненько настоятися і просочаться брусничним сиропом.
Як тільки варення охолоне, знову поставте ємність з ним на вогонь і знову доведіть до кипіння. Дайте грибам покипіти хвилин 10-15 і вимикайте вогонь.
Коли грибне варення охолоне, можна продовжувати варіння. Поставте каструлю на плиту і, поки воно гріється, складіть в марлевий мішечок гвоздику, розмарин з ялівцем та помістіть його в каструлю.
Додайте брусничний морс, що залишився, і зробіть максимально тихий вогонь. Варення з грибів повинно дуже тихо кипіти, а не вистрибувати з каструлі.
Через 30 хвилин можна виймати мішечок зі спеціями і розливати заготовку по банкам. Зберігати варення з лисичок слід виключно в прохолодному місці.
Якщо у вас немає брусничного морсу, його з успіхом замінить березовий сік. А деякі господині вважають за краще варити варення з лисичок на каві. Рецептів солодких заготовок з лисичок безліч, хоча якщо ви хочете придумати свій рецепт пам’ятайте, що гриби вимагають обережного поводження і не з усіх грибів можна готувати варення.
Джерело рецепта: https://eda.ru/recepty/vypechka-deserty/varene-iz-lisichek-na-brusnichnom-soke-79867
Як зварити варення з лисичок демонструє відео-рецепт.
Як зварити компот з моркви в домашніх умовах
Деякі господині дуже люблять експериментувати на кухні. Завдяки їм народжуються чудові нові рецепти, якими захоплюється весь світ. Звичайно ж, компотом з морквини світового визнання не завоюєш, але здивувати їм можна будь-кого. Більшість людей з підозрою ставляться до овочевих десертів. Але, тим не менше, цукати з гарбуза та цибульний джем стали звичайним стравами на наших кухнях. Продовжувати читання Як зварити компот з моркви в домашніх умовах