Маринований аґрус – простий рецепт приготування в домашніх умовах

Заготовити на зиму маринований аґрус (крижовник), як відомо, можна різними способами. Адже, народна мудрість говорить, що скільки господинь, стільки і рецептів. І кожен НАЙ- НАЙ- НАЙ- кращий! Пропонуємо спробувати і ці прості, смачні та перевірені способи приготування маринованого агрусу. Continue reading Маринований аґрус – простий рецепт приготування в домашніх умовах

Варення з червоного агрусу – найсмачніші рецепти з агрусу на зиму

Аґрус (крижовник) – невеликий чагарник, гілки якого, в більшості випадків, покриті гострими шипами. Ягоди досить великі, з щільною шкіркою. Колір плодів може бути золотисто-жовтим, смарагдово-зеленим, зелено-бордовим, червоним і чорним. Смакові характеристики ягід агрусу дуже високі. Плоди такого невибагливого на вигляд чагарника мають приємний насичений кисло-солодкий смак, а зимові заготовки з агрусу дуже популярні. Continue reading Варення з червоного агрусу – найсмачніші рецепти з агрусу на зиму

Лікер з чорної смородини – смачна домашня настоянка на чорній смородині

Ароматний, в міру солодкий і злегка кислуватий лікер з чорної смородини, дбайливо приготовлений в домашніх умовах, не залишить байдужим навіть найбільш вибагливих гурманів. А зробити його дуже просто. Пропоную на суд господинь свій домашній рецепт з покроково зробленими фото. Continue reading Лікер з чорної смородини – смачна домашня настоянка на чорній смородині

Домашня пастила з чорної смородини та ірги – натуральні солодощі на зиму

Така домашня заготовка на зиму як натуральна пастила з чорної смородини та ірги – відмінна заміна купленим в магазинах солодощам. Як правильно приготувати пастилу з цих ягід в домашніх умовах розповім в цьому рецепті, а покроково зроблені фото продемонструють процес приготування. Continue reading Домашня пастила з чорної смородини та ірги – натуральні солодощі на зиму

Сік із чорної смородини на зиму без цукру – зберігання у банках та заморозка

Сік з чорної смородини буде зовсім не зайвою консервацією у вашій коморі. Адже, ягода багата вітамінами і взимку ви дуже оціните свою завбачливість. На відміну від сиропу, сік із чорної смородини можна готувати без цукру або з його мінімальною кількістю. Continue reading Сік із чорної смородини на зиму без цукру – зберігання у банках та заморозка

Сік з суниці на зиму – заготівля і способи зберігання соку суниць

Сік з суниці на зиму готують рідко. Майже тому, що суниць багато не буває. 🙂 Така заготовка виходить дуже концентрованою і пити такого напою багато не можна. Але, перш ніж ви приймете рішення про те, чи зробити таку заготовку, слід пам’ятати, що суниця, як і полуниця, крім користі, може викликати і найжорстокішу алергію, а це дуже неприємно. Continue reading Сік з суниці на зиму – заготівля і способи зберігання соку суниць

Компот з суниці на зиму – проста заготовка ароматного напою

Любите компот з суниці і хочете зварити його на зиму. Завдяки цим рецептам у вас вийде смачний та ароматний ягідний напій зі смаком та корисним властивостями суниці. Хіба не гарне нагадування про літо в зимову пору? Приготувати компот з суниці на зиму вам допоможуть зібрані тут прості та корисні рецепти. Continue reading Компот з суниці на зиму – проста заготовка ароматного напою

Варення з лісової суниці – секрети приготування в домашніх умовах

Фраза «лісова суниця» змушує нас малювати образи маленької червоної ягідки з приголомшливим смаком і ароматом. Лісова красуня не йде ні в яке порівняння з окультуреною садовою суницею. Вона містить набагато більше вітамінів і має більш яскравий насичений смак і аромат. До мінусів можна віднести лише розміри плодів. Лісова суниця трохи дрібніша.  Continue reading Варення з лісової суниці – секрети приготування в домашніх умовах

Компот з білої смородини – рецепти приготування із свіжих та заморожених ягід порічки

Найчастіше нам зустрічається смородина чорна, червона і біла. Найсолодшою вважається чорноплідна ягода, а самою кислою – червона. Біла смородина поєднує в собі солодкість і кислинку своїх побратимів. Її десертний смак і аристократичний зовнішній вигляд дуже цінується кулінарами. З білої смородини готують різні джеми, компоти, а також, використовують її у формуванні ягідних міксів. Нереалізовані залишки врожаю просто відправляють в морозилку, щоб взимку насолоджуватися супервітамінними напоями з заморожених ягід. Continue reading Компот з білої смородини – рецепти приготування із свіжих та заморожених ягід порічки

Желе з білої смородини на зиму – 7 кращі прості рецепти

Біла смородина незаслужено відсунута за спини своїх більш поширених побратимів – чорної і червоної смородини. Якщо у вас є своя присадибна ділянка, то обов’язково виправте цю помилку, і посадіть невеликий кущик білої смородини. Заготовки з цієї ягоди будуть радувати вас всю зиму! Сьогодні ми поговоримо про приготування желе з білих порічок та продемонструємо 7 простих рецептів його приготування в домашніх умовах. Continue reading Желе з білої смородини на зиму – 7 кращі прості рецепти