Малосольні яйця – пікантна альтернатива «столітнім яйцях»

Багато хто чув про популярну китайську закуску «столітні яйця», але мало хто наважувався її спробувати. Потрібно бути дуже відважним гурманом, щоб скуштувати таку екзотику. Але, це не зовсім екзотика. Наші діди прадіди робили подібну закуску, але називали це просто – «малосольні яйця». Continue reading Малосольні яйця – пікантна альтернатива «столітнім яйцях»

Малосольна неркa – два способи смачного засолу

З усього сімейства лососевих, нерка займає особливе місце на сторінках кулінарних книг. М’ясо помірної жирності, воно більш жирне, ніж у кети, але не таке, як у сьомги, або форелі. Виділяється нерка і кольором м’яса, яке має яскраво-червоне природне забарвлення. Закуска, приготована з малосольної нерки завжди буде виглядати прекрасно. А щоб ще й смак не підвів, солити нерку краще самостійно. Continue reading Малосольна неркa – два способи смачного засолу

Вітамінний морс з жимолості: рецепт приготування в домашніх умовах і заготівля на зиму

Дехто вирощує жимолость в своєму саду, як декоративний чагарник, але все більше людей дізнається про користь цих ягід, і відповідно, про способи їх вживання. Ягоди жимолості широко застосовуються в кулінарії і народній медицині, і питання лише в тому, як зберегти користь цих плодів на зиму. Continue reading Вітамінний морс з жимолості: рецепт приготування в домашніх умовах і заготівля на зиму

Малосольна тріска – португальський рецепт засолювання риби

Тріска – цінна промислова риба, і найчастіше в магазинах можна купити філе тріски. Тріску, в основному, використовують для смаження, але її можна солити так само, як і будь-яку іншу морську рибу. Тріска досить жирна риба і в цьому вона може посперечатися з оселедцем. Але, на відміну від оселедця, тріска має більш ніжне м`ясо і вишуканий смак. Continue reading Малосольна тріска – португальський рецепт засолювання риби

Малосольна чавича – королівський рибний делікатес на вашій кухні

Чавича – досить великий представник сімейства лососевих і традиційно, чавича йде на засолювання. Це не означає, що її не можна смажити, або варити з неї юшку, але малосольна чавича настільки смачна і готується настільки просто, що цей спосіб приготування ігнорувати не можна. Continue reading Малосольна чавича – королівський рибний делікатес на вашій кухні