Овочевий салат з рисом на зиму – смачна заготовка швидкого приготування

Зробити смачний овочевий салат з рисом, болгарським перцем та іншими овочами за цим рецептом дуже просто і швидко. Повинна сказати, що смачний салат з овочами та рисом приготовлений на зиму за цим рецептом має одні плюси. По-перше, він швидкий в приготуванні. Найтриваліший процес – це чекати коли заготовка звариться. Continue reading Овочевий салат з рисом на зиму – смачна заготовка швидкого приготування

Просте домашнє варення з чорної смородини

Ягоди чорної смородини – це джерело вітамінів, яких потребує наш організм цілий рік. Ще нашим предкам були відомі корисні властивості цих ягід, тому, історія їх заготовки на зиму тягнеться в глибину століть. У більшості випадків, в ті часи ягоди засушивали і зберігали в мішечках з домотканого полотна. Continue reading Просте домашнє варення з чорної смородини

Сироп з м’яти: смачний десерт своїми руками – як приготувати м’ятний сироп в домашніх умовах

М’ята, завдяки високому вмісту ефірних масел, володіє дуже сильним освіжаючим смаком. Сироп, приготовлений на її основі, є прекрасним доповненням до різноманітних десертних страв, випічки і напоїв. Сьогодні ми розглянемо основні способи приготування цих ласощів. Continue reading Сироп з м’яти: смачний десерт своїми руками – як приготувати м’ятний сироп в домашніх умовах

Мариновані огірки в гірчичному соусі – часточками

Традиційно, мариновані огірки заготовляють на зиму в банках цілими. Але сьогодні я буду робити смачні мариновані часточками огірки в гірчичному соусі. Цей рецепт дає можливість використати огірки різних розмірів і радувати себе та близьких незвичайним смаком знайомих овочів. Варто звернути увагу на цей цікавий і по-справжньому легкий рецепт ще й тому, що такі мариновані огірки в гірчичному соусі виходять в міру гостренькі та, разом з тим, смачні і ніжні. Continue reading Мариновані огірки в гірчичному соусі – часточками

Хрусткі огірки з гірчицею і морквою мариновані на зиму

Сьогодні буду маринувати на зиму хрусткі огірки з гірчицею і морквою. Заготовка дуже проста і виходить дуже смачна. Такий рецепт маринованих огірків дуже легкий в приготуванні за рахунок мінімальної кількості інгредієнтів і приготування без стерилізації. За смаком огірочки виходять приємно хрусткими, як то кажуть – «пальчики оближеш». Continue reading Хрусткі огірки з гірчицею і морквою мариновані на зиму

Найсмачніша грибна ікра з лисичок на зиму

Смачна грибна ікра з лисичок щороку готується в нашій родині за цим рецептом вже багато-багато років. Так приємно вранці на сніданок з’їсти бутерброд з такою гарною золотистою заготовкою. Крім вживання у повсякденному меню, цей делікатес може зайняти гідне місце і на святковому столі. Якщо і ви любите грибну ікру та красиві руденькі гриби лисички, то скориставшись моїм рецептом з покроково зробленими фото зможете заготовити її на зиму. Continue reading Найсмачніша грибна ікра з лисичок на зиму

Домашній сироп з меліси та лимону: покроковий рецепт приготування

Заготовляють на зиму мелісу, або лимонну м’яту зазвичай в сухому вигляді, але існує ризик втратити свої заготовки, якщо сушка пройшла неправильно, або в приміщенні занадто сиро. В цьому випадку набагато простіше зварити сироп з меліси і не переживати за його збереження. Сироп з меліси лікарської не тільки лікує, а й доповнює смак будь-якого напою. Continue reading Домашній сироп з меліси та лимону: покроковий рецепт приготування

Як зробити сироп з естрагону в домашніх умовах на зиму: рецепт приготування сиропу з тархуна

Тархун-трава міцно зайняла своє місце на аптечних полицях, під ім’ям естрагону. Але в кулінарії воліють використовувати все ж назву «тархун». Це більш звично і саме під такою назвою вона описується в кулінарних книгах. Continue reading Як зробити сироп з естрагону в домашніх умовах на зиму: рецепт приготування сиропу з тархуна

Пюре із щавлю – як приготувати домашнє щавлеве пюре

Щавель (у народі квасок, а лат. Rumex) – це рослина, яка однією з перших радує нас своєю появою на грядках. І, хоча зелене листя з кислим смаком росте до самої осені, збирати урожай слід в кінці травня – початку літа. Пізніша зелень перенасичується щавлевої кислотою, яка у великих дозах небезпечна для організму. Так що, необхідно встигнути приготувати велику кількість смачних страв з цієї неймовірно корисної рослини і постаратися зберегти її на зиму вчасно. Пропонуємо сьогодні приготувати пюре із щавлю. Continue reading Пюре із щавлю – як приготувати домашнє щавлеве пюре

Смачне густе яблучне повидло з корицею

Апетитне густе яблучне повидло зі звабливим ароматом кориці, що так і проситься в пиріжки та ватрушки. Не відмовте собі в задоволенні приготувати смачне, густе повидло з яблук, щоб насолоджуватися ароматною здобною випічкою під час зимових чаювань. Щоб самостійно в домашніх умовах зробити таку заготовку на зиму використовуйте мій рецепт з покроково зробленими фото. Continue reading Смачне густе яблучне повидло з корицею