Хрусткі малосольні патисони на зиму – прості рецепти домашньої кухні

Хтось каже, що малосольні патисони схожі на огірки, комусь вони більше нагадують гриби, але всі одноголосно сходяться на тому, що вони дуже смачні, і прикрашають будь-який стіл. Можна приготувати малосольні патисони на зиму, але заготовлюйте їх побільше, інакше не вистачить. Continue reading Хрусткі малосольні патисони на зиму – прості рецепти домашньої кухні

Сік з кабачків на зиму – король овочевих соків

Такі знайомі всім кабачки можуть підносити сюрпризи. Напевно, немає в світі людини яка хоч раз не пробувала кабачкову ікру. Багато господинь готують «кабачки, як ананаси», і це наштовхує на думку, що ми багато чого не знаємо про кабачки. Зокрема про те, що з кабачків можна приготувати сік на зиму. Continue reading Сік з кабачків на зиму – король овочевих соків

Морс з горобини на зиму – скандинавський рецепт напою

Скандинавська легенда свідчить, що першу жінку створили з горобини. Ці корисні ягоди оповиті безліччю легенд, на читання яких піде не один день. Нам досить знати, що горобина корисна при застуді, захворюванні дихальних органів, як профілактика онкологічних захворювань і багато чого іншого. Continue reading Морс з горобини на зиму – скандинавський рецепт напою

Як зробити желе з уже готового джему: рецепт приготування малинового желе з джему

У сезон літніх заготовок, господині намагаються скоріше обробити ягоди і фрукти, щоб вони не зіпсувалися, і їм не до різноманітності заготовок. І тільки стерши піт з лиця і перерахувавши банки розуміють, що трохи погарячкували і приготували зовсім не те, що хотілося. Continue reading Як зробити желе з уже готового джему: рецепт приготування малинового желе з джему

Ароматний морс з чорної смородини на зиму – класичний рецепт домашнього морсу

Морс з чорної смородини – це дивовижна можливість зберегти до зими аромат цієї прекрасної ягоди. Багато варять зі смородини варення, желе, або компотів. Так, вони дуже смачні, і корисні, але запаху у них немає. Можна було б почати турбуватися, але навіщо, якщо є можливість зберегти на зиму і смак, і користь, і аромат. Continue reading Ароматний морс з чорної смородини на зиму – класичний рецепт домашнього морсу

Малосольна червона ікра: способи домашнього посолу – як засолити ікру червоної риби швидко і просто

Делікатес, який завжди радує око під час святкового застілля – бутерброд з маслом і червоною ікрою. На жаль, страви з малосольною червоною ікрою не такі часті в нашому раціоні. А виною всьому «кусюча» ціна за зовсім невеликий обсяг морепродукту. Ситуацію можна згладити, купивши в магазині непотрошену тушку самки сімейства лососевих, і засоливши її ікру самостійно. Про всі тонкощі цього процесу буде детально розказано в нашій статті. Continue reading Малосольна червона ікра: способи домашнього посолу – як засолити ікру червоної риби швидко і просто

Малосольна хамса – два смачних рецепта домашнього посолу

Хамсу по іншому називають європейським анчоусом. Ця дрібна морська рибка має ніжне м’ясо і більшу жирність, ніж у її родичів. Малосольну хамсу додають в салати, кладуть на піцу, і краще, якщо це малосольная хамса домашнього посолу. Continue reading Малосольна хамса – два смачних рецепта домашнього посолу

Малосольна осетрина – царська закуска своїми руками

Малосольний осетер вважається делікатесом, і в магазинах, як правило, ціни на малосольну, або копчену осетрину зашкалюють. Так, свіжий, або заморожений осетер теж не дешевий, але все ж, при самостійному засолюванні риби, ви будете впевнені в свіжості риби. Continue reading Малосольна осетрина – царська закуска своїми руками

Малосольна пелядь: два простих способи засолу

Пелядь – це досить цінна риба. Харчується пелядь річковим планктоном і дрібними ракоподібними, що робить м’ясо риби дуже ніжним і жирним. Деякі вважають за краще вживати пелядь в сирому вигляді, проте, це може важко позначитися на шлунку. Але малосольна пелядь – це вже безпечний делікатес, і зробити його можна легко, на власній кухні. Continue reading Малосольна пелядь: два простих способи засолу

Малосольна нельма – простий рецепт ніжного засолу

Нельма відноситься до цінних промислових сортів риби. М’ясо нельми насичене жирами, амінокислотами, і все ж, вона вважається дієтичною і низькокалорійною. Малосольну нельму, рецепт якої ви прочитаєте нижче, можна їсти хоч кожен день, без шкоди для фігури. Continue reading Малосольна нельма – простий рецепт ніжного засолу