Ароматна сира айва з цукром – проста заготовка з айви на зиму без варіння – рецепт з фото.

Ці фрукти називають “північними лимонами”, тому що вони мають сильний кислуватий присмак. Плоди важко їсти свіжими, а от заготовлювати дуже доречно. У вільному доступі ви зможете знайти безліч рецептів, як заготовити на зиму японську айву. Жовті плоди з сильним ароматом підходять у якості основи для компотів. З неї готується смачний сироп, пастила, варення та желе. Так, як цей фрукт відомий своїм унікальним хімічним складом, то шкода, що при тепловій обробці втрачається частина вітамінів. Плоди мають імуномодулюючу, протизапальну дію та очищають стінки судин. Щоб зберегти ці цілющі складові, пропонуємо вам рецепт домашньої заготовки з японської айви з цукром без варіння.

Продовжувати читання Ароматна сира айва з цукром – проста заготовка з айви на зиму без варіння – рецепт з фото.

Як зробити смалець в домашніх умовах зі свинячого жиру – корисний домашній рецепт.

Популярним є метод витоплювання смальцю зі свіжого добірного свинячого сала. Та не усі господині звертають увагу на внутрішній нирковий або підшкірний жир свині. З цієї сировини теж отримується хороший смалець із чудовим свіжим ароматом.

Продовжувати читання Як зробити смалець в домашніх умовах зі свинячого жиру – корисний домашній рецепт.

Смачне солоне сало шпик – простий рецепт засолювання сала в домашніх умовах.

Ви купили так багато сала, та й не знаєте, що з ним робити – чи у морозилку покласти, чи у смалець перетопити? Ось вам на цей випадок оригінальний рецепт соленого сала, або ще, як його називають шпик. Приготувати самостійно не важко, навіть якщо ви не хизуєтесь великим досвідом в кулінарії. Головне, це ваше бажання та трішки зусиль. Також до цього потрібна кам’яна сіль. Занотуйте пропорції: до 15 кг сала приготуйте 1 кг солі. Або те ж саме, лише на меншу кількість: на 2 кг сала – приблизно 130 грам солі.

Продовжувати читання Смачне солоне сало шпик – простий рецепт засолювання сала в домашніх умовах.

Варення з кабачків з лимоном або апельсином – як ананас

Це варення стане визначною пам’яткою на вашій кухні. Лише різниця у тому, що на нього не лише приємно дивитись, а й куштувати. Запропонуйте його вашим найкращим друзям покуштувати. Скажіть, що воно зварене з ананаса з лимоном. Цікаво, чи повірять, що замість екзотичного фрукта, у їх блюдечкові звичайнісінький кабачок? Розкриємо вам секрет приготування цього вишуканого десерту. І приємний цитрусовий аромат буде супроводжувати ваші чаювання довгими зимовими вечорами. Густої консистенції, з цілими напівпрозорими кубиками з кабачка, ці ласощі мають меншу калорійність, чим інші види варення.

Продовжувати читання Варення з кабачків з лимоном або апельсином – як ананас

Мариновані огірки в банках зі стерилізацією – рецепт як маринувати огірки на зиму.

Квашені огірки не усім людям до смаку. Інша справа – мариновані, вони мають більш витончений аромат спецій, хрусті й у міру тверді. Пропонуємо до вашої уваги простий рецепт домашньої огіркової консервації. Заготовлені таким способом огірочки, сподобаються вибагливим гурманам та не перебірливим членам вашої родини.

Продовжувати читання Мариновані огірки в банках зі стерилізацією – рецепт як маринувати огірки на зиму.

Як приготувати маринад для огірків – кращий перевірений рецепт маринаду для огірків на зиму.

Пропонуємо зосередити вашу увагу на маринаді для огірків. Ви хочете, щоб вони вийшли хрусткі та смачні, але що для цього зробити? Не лише підібрати свіжі тверді плоди, а й вибрати правильний рецепт маринаду. Спеції та солоні й солодкі складові теж тут грають важливу роль. У господинь з великим досвідом визначення правильного маринаду — то тонка справа і також залежить від особистих смакових відчуттів. У кожної окремої людини свій погляд на ступінь солоності і кислуватості. Перегляньте опис приготування маринадів, що стануть універсальними для багатьох майстрів по заготовкам.

Продовжувати читання Як приготувати маринад для огірків – кращий перевірений рецепт маринаду для огірків на зиму.

Варення з брусниці з яблуками на зиму – простий рецепт як зварити брусничне варення з яблуками.

Використовувати принцип асорті при заготовлюванні варення чи повидла люблять багато господинь. По-перше, це робить смак більш багатим та оригінальним, а по-друге, якщо ви отримали в руки невелику порцію унікальних ягід, до них можна додати ті, що більш доступні. Та таким чином, ви отримаєте більшу кількість банок із неймовірними ласощами.
Ознайомтесь із цікавим рецептом ароматного домашнього брусничного варення з яблуками. Цей фрукт і ягода в ідеальному поєднанні здивують гурманів із досвідом. Смак брусниці більш яскравий і цей рецепт заготовки, як кажуть “розійдеться по рукам” або через соцмережі дуже швидко. Отже, досить базікати, давайте вже починати готувати.

Продовжувати читання Варення з брусниці з яблуками на зиму – простий рецепт як зварити брусничне варення з яблуками.

Як консервувати сало в розсолі в банці – хороший рецепт консервації в домашніх умовах.

Зберігання сала в розсолі – це простий і дуже зручний варіант заготовки цього продукту. Тому ділимося з вами рецептом консервування сала в розсолі. Продовжувати читання Як консервувати сало в розсолі в банці – хороший рецепт консервації в домашніх умовах.

Рецепт напівкопченої ковбаси з м’яса нутрії

Ковбасу можна робити навіть з м’яса нутрії. І якщо, раптом, воно потрапить до ваших рук тоді можете скористатися цим рецептом. Продовжувати читання Рецепт напівкопченої ковбаси з м’яса нутрії

Риба гарячого копчення. Як засолити і як коптити рибу в домашніх умовах

Копчена риба – це дуже смачно. Особливо, коли ви закоптили її своїми руками. Тому пропонуємо смачний та простий рецепт гарячого копчення риби. Продовжувати читання Риба гарячого копчення. Як засолити і як коптити рибу в домашніх умовах