Овочевий салат з рисом на зиму – смачна заготовка швидкого приготування

Зробити смачний овочевий салат з рисом, болгарським перцем та іншими овочами за цим рецептом дуже просто і швидко. Повинна сказати, що смачний салат з овочами та рисом приготовлений на зиму за цим рецептом має одні плюси. По-перше, він швидкий в приготуванні. Найтриваліший процес – це чекати коли заготовка звариться. По-друге, рецепт можна переробляти під себе і скільки завгодно експериментувати. Тільки від одного застерігаю – не додавайте більше склянки рису, інакше, в заготовці буде суцільний рис і вона вийде сухою.

Нам знадобитися:

Болгарський перець з рисом

  • 3 кілограми помідорів;
  • 1 кілограм перцю;
  • 1 кілограм моркви;
  • 1 кілограм ріпчастої цибулі;
  • 1 склянка рису;
  • 3 столові ложки солі;
  • 1 склянка цукру;
  • 300 грам рослинної олії;
  • лавровий лист;
  • перець горошком.

Як приготувати овочевий салат з рисом на зиму

Спочатку нам потрібно відібрати хороші овочі, помити і почистити їх. Наступний крок – кожен овоч потрібно підготувати до варіння.

Помідори можна порізати кільцями, кубиками або як я, півкільцями.

Болгарський перець з рисом

Морквину потрібно натерти на крупній терці.

Швидкий овочевий салат з рисом на зиму

Перець можна порізати, теж, як вам зручно та смачно. Я ріжу великим кубиком.

Болгарський перець з рисом

Лук потрібно порізати середнім кубиком. Великий буде занадто виділятися в салаті, а невеликий навпаки розвариться.

Швидкий овочевий салат з рисом на зиму

Всі порізані інгредієнти скласти в каструлю для варіння, посолити/підсолодити/поперчити, додати рослинну олію і поставити на повільний вогонь варитися. Після закипання варити, приблизно, 40 хвилин.

Швидкий овочевий салат з рисом на зиму

У самому кінці потрібно додати оцет, лавровий лист і перець горошком. Проварити ще хвилин п’ять.

Болгарський перець з рисом

Тепер, потрібно наповнити салатом чисті банки. Наповнюємо по плечики.

Швидкий овочевий салат з рисом на зиму

І закатати чистими кришками. Овочевий салат з рисом укутати до охолодження, а потім, прибрати в прохолодне місце для зберігання.

З даної кількості продуктів виходить салату, приблизно, 9 баночок об’ємом по 0,7 літра.

Болгарський перець з рисом

Ще один величезний плюс даного зимового салату – він самодостатній. Завдяки тому, що до його складу входить рис, то заготовка виходить ситною і взимку її можна використовувати як гарнір чи то другу страву. Смачного!