Зробити смачний овочевий салат з рисом, болгарським перцем та іншими овочами за цим рецептом дуже просто і швидко. Повинна сказати, що смачний салат з овочами та рисом приготовлений на зиму за цим рецептом має одні плюси. По-перше, він швидкий в приготуванні. Найтриваліший процес – це чекати коли заготовка звариться. По-друге, рецепт можна переробляти під себе і скільки завгодно експериментувати. Тільки від одного застерігаю – не додавайте більше склянки рису, інакше, в заготовці буде суцільний рис і вона вийде сухою.
Інгредієнти: Болгарський перець, Лавровий лист, Мал, Морква, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Цукор, Чорний перець горошком
Нам знадобитися:
- 3 кілограми помідорів;
- 1 кілограм перцю;
- 1 кілограм моркви;
- 1 кілограм ріпчастої цибулі;
- 1 склянка рису;
- 3 столові ложки солі;
- 1 склянка цукру;
- 300 грам рослинної олії;
- лавровий лист;
- перець горошком.
Як приготувати овочевий салат з рисом на зиму
Спочатку нам потрібно відібрати хороші овочі, помити і почистити їх. Наступний крок – кожен овоч потрібно підготувати до варіння.
Помідори можна порізати кільцями, кубиками або як я, півкільцями.
Морквину потрібно натерти на крупній терці.
Перець можна порізати, теж, як вам зручно та смачно. Я ріжу великим кубиком.
Лук потрібно порізати середнім кубиком. Великий буде занадто виділятися в салаті, а невеликий навпаки розвариться.
Всі порізані інгредієнти скласти в каструлю для варіння, посолити/підсолодити/поперчити, додати рослинну олію і поставити на повільний вогонь варитися. Після закипання варити, приблизно, 40 хвилин.
У самому кінці потрібно додати оцет, лавровий лист і перець горошком. Проварити ще хвилин п’ять.
Тепер, потрібно наповнити салатом чисті банки. Наповнюємо по плечики.
І закатати чистими кришками. Овочевий салат з рисом укутати до охолодження, а потім, прибрати в прохолодне місце для зберігання.
З даної кількості продуктів виходить салату, приблизно, 9 баночок об’ємом по 0,7 літра.
Ще один величезний плюс даного зимового салату – він самодостатній. Завдяки тому, що до його складу входить рис, то заготовка виходить ситною і взимку її можна використовувати як гарнір чи то другу страву. Смачного!