Варення з чорноплодної горобини – дуже смачне і корисне. Тому обов’язково треба зварити на зиму хоча б кілька баночок. І як це швидко зробити , ми розкажемо в рецепті.
Інгредієнти: Цукор, Чорноплідна горобина
Як варити варення з заморожених ягід чорноплідної горобини на зиму.
Ягоди треба перебрати та поставити у морозильну камеру на 2-4 години.
Завдяки тому що ягоди приморожуються, сік всередині кристалізується, розриває шкірку, і на горобині з’являються тріщинки, необхідні для проникнення цукрового сиропу.
Коли ягоди заморозяться, їх треба дістати з морозильної камери та зразу ж перекласти в каструлю і залити гарячим сиропом.
Для сиропу необхідно взяти:
- вода – 3 склянки;
- цукор – 1,5 кілограма;
- ягоди горобини – 1 кілограм.
Ягоди варять в сиропі 15-20 хвилин на слабкому вогні, а потім лишають на 5-8 годин, після цього можна варити варення до готовності.
Цей рецепт дає можливість зробити ягоди максимально солодкими і смачними, завдяки тому, що сироп потрапляє в тріщинки.
Тому якщо ви ще не варили варення з чорноплідної горобини – обов’язково зваріть хоча б одну баночку. Ви точно не пожалкуєте.