Найсмачніше варення із заморожених ягід чорноплідної горобини – чи можна і як варити варення із заморожених ягід.

Варення з чорноплодної горобини – дуже смачне і корисне. Тому обов’язково треба зварити на зиму хоча б кілька баночок.  І як це швидко зробити , ми розкажемо в рецепті.

Як варити варення з заморожених ягід чорноплідної горобини на зиму.

Чорноплідна горобина

Ягоди треба перебрати та поставити у морозильну камеру на 2-4 години.

Завдяки тому що ягоди приморожуються, сік всередині кристалізується, розриває шкірку, і на горобині з’являються тріщинки, необхідні для проникнення цукрового сиропу.

Коли ягоди заморозяться, їх треба дістати з морозильної камери та зразу ж перекласти в каструлю і залити гарячим сиропом.

Для сиропу необхідно взяти:

  • вода – 3 склянки;
  • цукор – 1,5 кілограма;
  • ягоди горобини – 1 кілограм.

Ягоди варять в сиропі 15-20 хвилин на слабкому вогні, а потім лишають на 5-8 годин, після цього можна варити варення до готовності.

Цей рецепт дає можливість зробити ягоди максимально солодкими і смачними, завдяки тому, що сироп потрапляє в тріщинки.

Тому якщо ви ще не варили варення з чорноплідної горобини – обов’язково зваріть хоча б одну баночку. Ви точно не пожалкуєте.