Малосольний кавун – рецепти для гурманів

Важко передбачити заздалегідь, якого смаку вийде малосольний кавун. Рожева м’якоть може практично не відрізнятися за смаком від свіжого кавуна, а діставшись до білої кірки, ви раптово відчуєте смак малосольного огірочка. І лише одне я знаю напевно – той, хто хоч раз спробував малосольний кавун, не забуде цей смак ніколи.

Засолюють зазвичай “невдалі” кавуни. Занадто малі, недостиглі, або несмачні. Їсти такі кавуни не дуже хочеться, а пастилу з кавуна ви вже напевно зробили. Залишається зробити те, чого ви ще ніколи не робили, а саме – малосольний кавун.

Зміст

Малосольний кавун, як свіжий

Вимийте кавун, наріжте його на часточки, і потім ще на кілька частин, щоб вийшли трикутники. Саме в такій формі їх зручніше запаковувати в банки, і потім їсти.

Тепер, вибираємо ємність, в якій можна солити кавуни. Для зимового зберігання краще бутлі, але, якщо ви хочете зараз спробувати малосольний кавун, то підійде каструля, або відерце.

Покладіть шматочки кавуна в банку. Намагайтеся сильно не м’яти їх, і не випускати сік.

Закип’ятіть окремо в каструлі воду і залийте кавуни окропом, щоб вода повністю покрила кавуни.

Прикрийте банку кришкою і дайте їй охолонути.

Злийте окріп з банки назад в каструлю і тепер, можна готувати розсіл.

На кожен літр води:

  • 1 ст. л. солі
  • 3 ст. л. цукру
  • Замість оцту, візьміть і розітріть в порошок одну таблетку аспірину.

Закип’ятіть розсіл, залийте його в банки і закрийте кришками. Малосольний кавун, приготований за цим рецептом, буде зберігатися не менше 8 місяців.

Малосольний кавун з прянощами

Кисло-солодкий смак цього кавуна досить приємний, але, це вже більше малосольна закуска, а не десерт.

Наріжте кавун, як і в попередньому рецепті. Якщо кавуни невеликі і у вас є підходяща ємність, можна солити його цілком. В цьому випадку, зробіть в кавуні кілька проколів довгою спицею.

Приготуйте розсіл:

  • 1 л. води;
  • 100 гр. солі;
  • 3 зубчики часнику;
  • стебла і суцвіття кропу.

Покладіть на дно каструлі кріп, часник і розведіть сіль з водою.

Залийте цим розсолом кавун і винесіть ємність в прохолодне місце. Щоб кавун не спливав, його потрібно притиснути плоскою тарілкою, або дерев’яним кругом, а зверху поставити гніт.

Через тиждень розсіл злегка заграє і по краях утвориться цвіль. Це нормально. Цвіль потрібно регулярно збирати, а сам кавун буде готовий ще через тиждень. Якщо ви засолювали цілий кавун, то йому потрібен місяць, щоб просолитися, як слід.

Дивіться на відео, як приготувати малосольні кавун швидко і смачно: