Лечо – рецепт на зиму по-домашньому: лечо з перцю та помідорів – рецепт з фото

Перед тим як перейти до опису рецепта цієї заготовки на зиму, хотілося б відзначити, що лечо відноситься до страв класичної угорської кухні і з часом поширилося по всьому світу. Сьогодні готують лечо і по-болгарськи, і по-молдавськи, але ми тут дамо класичний рецепт: з перцем і помідорами.

Щоб приготувати лечо по цьому рецепту нам буде потрібно:

  • болгарського перцю – 5 кг;
  • помідорів – 4 кг;
  • цукру – 1 стакан;
  • солі – 2 столові ложки;
  • рослинне масло – 1 стакан.

Як приготувати лечо по-домашньому:

Томати миємо і пропускаємо через м’ясорубку або, що ще простіше, подрібнюємо занурювальним блендером.

lecho-po-domashnemu5

Томатну масу поміщаємо у велику каструлю і ставимо на вогонь.

Додаємо в томат сіль, цукор і рослинне масло, перемішуємо і доводимо до кипіння.

Перець болгарський солодкий миємо, відокремлюємо від насіннєвої коробочки і розрізаємо вздовж на тонкі пластини, на 8-12 частин.

lecho-po-domashnemu4

Коли наш томат закипить – додаємо нарізаний смужками солодкий перець.

На сильному вогні доводимо до кипіння.

lecho-po-domashnemu6

За цей час його потрібно перемішати 2-3 рази.

Після півгодини спокійного кипіння, розкладаємо лечо в заздалегідь підготовлені банки , накриваємо кришками і закручуємо.

Закрутивши, перевертаємо на кришку, “вкутуємо” і так залишаємо до повного охолодження.

lecho-po-domashnemu1

Все, наше смачне і дуже просте в приготуванні лечо по-домашньому готове. Пробуйте – рецепт лечо на зиму вдався на славу!