Квас з березового соку. Рецепти в дубовій діжці. Як зробити квас з березового соку.

Квас з березового соку за цими рецептами готують в дубових діжках. При приготуванні квасу сік не проходить теплову обробку, а тому, повністю зберігає всі корисні властивості натурального березового соку.

Як зробити квас з березового соку.

Для того щоб приготувати смачний квас по цих рецептах наливають в дубову діжку березовий сік.

Підсушені в духовці сухарі з житнього хліба кладуть в мішечок з щільної натуральної тканини і опускають його на мотузці в діжку з соком.

Коли почнеться бродіння, в діжку додають інший мішечок, в який, в свою чергу, кладуть стебла кропу, вишневе листя, стиглі ягоди вишні і дубову кору.

Через два тижні вже можна пробувати готовий квас.

березовий квас
Фото. березовий квас

Зробити квас з березового соку можна й іншим способом.

Для цього, березовий сік трохи нагрівають і додають дріжджі. На 1 літр соку беруть 15-20 г дріжджів. Коли дріжджі розчиняться, то все перемішують з рештою маси соку і ставлять на холод.

Через 3-4 дні вміст ємності проціджують, розливають в пляшки, щільно їх закривають і виносять на зберігання в холодне місце.

Тепер Ви знаєте як зробити корисний квас з березового соку двома способами, маєте два рецепти. Яким скористатися, який зробити простіше – вирішувати Вам. Вдалого Вам сезону збору і смачного газованого квасу з березового соку.

березовий гай
Фото. березовий гай