Компот з айви на зиму – консервація без стерилізації

Компот з айви – це одна з найпростіших заготовок. До того ж, рецепт не передбачає стерилізації. А компот виходить дуже смачним і освіжаючим.

Тому зараз ми вам розкажемо як швидко і смачно закрити компот з айви.

Компот з айви на зиму без стерилізації

Як приготувати компот з айви на зиму

На трилітрову банку треба взяти 1 кілограм айви. Виберіть стиглі плоди, якщо на них є якісь ушкодження – ретельно виріжте. Також видаліть шорсткий шар зі шкірки, а от саму шкірку зрізати не треба. Потім виріжте серцевину і наріжте плоди шматочками.

Компот з айви на зиму без стерилізації

Далі необхідно закип’ятити 2 літра води, додати в них 350 грамів цукру і ретельно помішувати, доки він не розчиниться. Якщо не мішати – цукор підгорить. Потім покладіть айву в сироп, дайте їй покипіти протягом 5-ти хвилин.

Компот з айви на зиму без стерилізації

Якщо шматки великі або айва недостатньо стигла – поваріть шматочки в сиропі трохи довше.

До речі, оскільки айва дуже солодка, тим, хто любить, аби в напоях була кислинка, рекомендуємо додавати трохи лимона. А якщо ви надаєте перевагу солодкому – тоді лимон не потрібен.

Далі лишається стерилізувати банку,  залити в неї компот (айву з сиропом), закатати кришкою, яку ви попередньо прокип’ятили, поставити догори дном та закутати ковдрою. Лишить так банку до повного вистигання – тобто, до наступного дня.

Компот з айви на зиму без стерилізації

Таку заготовку можна зберігати в льоху, кухонній шафі, коморі. Компот з айви – дуже смачний напій. А якщо він вам здасться надто солодким – завжди можете додати в нього трохи води.

Залишити відповідь