Компот із слив і чорноплідної горобини без стерилізації – домашній рецепт як зварити компот з черноплодки і слив.

Чорноплідна горобина та сливи – це плоди, які є дуже корисними для організму. До того ж, якщо змішати їх разом, то вони матимуть цікавий смак та чудовий аромат. Саме тому ми пропонуємо рецепт напою з чорноплідної горобини і слив.

Якщо ви будете вживати цей напій достатньо регулярно, то він допоможе покращити імунітет, наситить організм усіма потрібними мікроелементами. А ще горобина рекомендується при підвищеному тиску, ендокринних порушеннях.

Зробити таку заготовку дуже просто. Тому витративши мінімум часу, ви отримаєте максимально корисний напій.

Отже, на трилітрову банку потрібно:

  • ягоди чорної горобини – 400 грамів;
  • сливи – 600 грамів;
  • заливка або сироп – 2 літри.

Як приготувати компот без стерилізації на зиму

Основний плюс цього рецепту полягає в тому, що вам не доведеться витрачати час на стерилізацію.

Для приготування напою, спочатку треба зняти ягідки з гілок та добре помити.

Чорноплідна горобина

Також необхідно перебрати сливи, видалити листя та добре вимити плоди під проточною водою. Ви можете брати аличу або інші сорти.

Слива алича

Далі треба зробити сироп для заливки. Для цього візьміть: на 1 літр води додаємо 150 грамів цукрового піску. Поставте каструлю з водою на вогонь, покладіть цукор та кип’ятіть, аж доки той повністю не розчиниться.

Далі необхідно стерилізувати на пару чисті банки та прокип’ятити кришки, які ви попередньо помили з содою.

Заготівля компоту з чорноплідної горобини і аронії чорної

Тепер складіть сливи і ягоди в банку, залийте сиропом, накрийте кришкою та закутайте ковдрою. Пам’ятайте, що необхідно використовувати гарячий сироп, який ви тільки зняли з плити.

Далі почекайте 10-15 хвилин, злийте сироп і ще раз закип’ятіть.

Тепер знову заливайте сироп в банку, закочуйте її, перевертайте догори дном та лишіть в такому положенні до повного вистигання.

Компот із слив і чорноплідної горобини без стерилізації

Напій можна зберігати в кухонній шафі, коморі. Така консервація не потребує якихось особливих умов для зберігання.

Цей смачний напій дуже гарного кольору чудово смакуватиме до різних страв зимового столу. А ще, буде завжди насичувати ваш організм корисними речовинами.

Домашній компот зі слив і чорноплідної горобини