Кабачкові заготовки, смачний салат з кабачків і помідорів на зиму, рецепт приготування покроковий і дуже простий, з фото

Кабачкові заготовки, смачний салат з кабачків і помідорів на зиму, рецепт приготування покроковий і дуже простий, з фото

Салат з кабачків, рецепт Анкл-бенс, приготувати дуже просто. Тут нічого не потрібно смажити. Головне, що потребує якогось часу – це підготовка потрібних овочів. Щоб приготувати цей смачний кабачковий салат на зиму нам буде потрібно:

  • очищені кабачки – 2 кг,
  • болгарський солодкий перець – 5 штук,
  • цибуля – 10 шт.,
  • помідори – 10шт.,
  • вода – 1 літр,
  • рослинна олія – 250 гр,
  • томатна паста – 250 гр,
  • цукор – 250 гр,
  • сіль – 2 столові ложки,
  • оцет 9% – 2 столові ложки.
  • при бажанням можна додавати:
  • часник – в будь-якій кількості, за смаком,
  • перець гострий стручковий або мелений.

Кабачковий салат на зиму із зазначеної кількості продуктів виходить близько 5 літрів.

Так ось, як приготувати салат з помідорів і кабачків.

Кабачки миємо, зчищаємо верхню шкірку, якщо кабачок старий – вичищаємо серцевину і нарізаємо невеликими кубиками (2х2х2 см).

Лук чистимо і ріжемо півкільцями або четвертинками, якщо цибуля дуже велика.

Солодкий болгарський перець миємо, видаляємо серединки з насінням і нарізаємо приблизно такими ж кубиками.

Помідори миємо, видаляємо шкірку і подрібнюємо в довільній формі. Можна навіть просто натерти на тертці.

Якщо кладемо часник, то його теж чистимо, миємо й подрібнюємо будь-яким зручним для вас способом.

Найбільш  трудомісткий процес закінчений. Тепер сама технологія, як приготувати салат з кабачків.

Всі приготовлені овочі складаємо в потрібних розмірів каструлю.

Додаємо воду, рослинну олію, томатну пасту, сіль і цукор.

Все ретельно перемішуємо і ставимо на вогонь.

Коли кабачковий салат закипить – додаємо оцет і нарізану цибулю.

Регулярно перемішуючи, варимо салат ще 10-15 хвилин

Тепер додаємо нарізані кабачки і чекаємо коли закипить.

salat-iz-kabachkov-i-pomidorov1

Після закипання варимо ще 10-15 хвилин.

Тепер додаємо нарізаний кубиками солодкий перець, даємо закипіти і варимо ще 10-15 хвилин.

Тепер прийшла черга помідорів, часнику і гострого перцю (якщо ви їх додаєте).

Знову, все доводимо до кипіння і даємо покипіти 10-15 хвилин.

УВАГА: пам’ятаємо, що під час варіння наші домашні заготовки з кабачків потрібно регулярно, але акуратно перемішувати!

salat-iz-kabachkov-i-pomidorov2

Наш кабачковий салат, гарячим, розкладаємо в заздалегідь підготовлені банки, накриваємо кришками (накриваємо, але не закручуємо) і стерилізуємо в підходящій каструлі. Час стерилізації салату з помідорів і кабачків залежить від розміру банок. І тільки після цього закручуємо кришки і перевертаємо банки догори дном.

Домашні заготовки на зиму поповнилися ще одним дуже смачним і головне простим в приготуванні кабачковим салатом.

Цей салат з кабачків цінний ще й тим, що на його основі можна приготувати і інші консервовані кабачкові салати. Наприклад, салат з кабачків і моркви, і салат з баклажанів і кабачків.

Пробуйте, експериментуйте, радуйте новими смаками своїх рідних і гостей!

Залишити відповідь