Дрібна маринована цибуля на зиму в банках

Хрустка, пікантна, напівпрозора кисло-солодка маленька  цибулька – це дуже смачна закуска. Пропонуємо вам простий рецепт приготування такої маринованої заготовки.

Для приготування вам треба взяти:

  • цибуля посівна (маленька) – 1 кілограм;
  • сіль – неповна 1 столова ложка;
  • цукор – 1,5 столової ложки;
  • оцет 9% – 70 мілілітрів;
  • пекучий перчик чилі – 1 стручок;
  • чорний перець горошком;
  • парасольки кропу;
  • лавровий лист.

Як маринувати дрібну цибулю на зиму

Спочатку переберіть та почистіть цибулю.

Дрібний маринована цибуля на зиму

Старайтеся  обирати максимально дрібну цибульку, бо саме від цього залежить смак заготовки.

Закип’ятіть воду, закиньте в неї цибулю та проваріть на великому вогні 3 хвилини.

Дрібний маринована цибуля на зиму

Більше врити не можна, бо тоді страва зіпсується.

Після цього зразу ж перекладіть цибулю в миску з крижаною водою (додайте в холодну воду кубики льоду). Завдяки цьому цибулька вийде дуже хрумкою.

Дрібний маринована цибуля на зиму

Після цього можна починати готувати маринад.

Дрібний маринована цибуля на зиму

Візьміть 0,5 літра води та додайте оцет, цукор, сіль, кріп, лавровий лист, перець і кип’ятіть 1-2 хвилини, доки цукор і сіль повністю не розчиняться.  Якщо хочете, щоб цибуля була максимально гострою – поріжте перець перед тим, як класти його в маринад. А щоб забрати надто сильний аромат кропу і лаврових листочків, перед заливанням цибулі їх можна дістати з маринаду.

Стерилізуйте банки, складіть туди холодну цибулю залийте гарячим маринадом (щоб банка не луснула від перепадів температури – поставте її на широкий ніж).

Далі стерилізуйте банки в каструлі з водою не більше 5-ти хвилин. Тим часом стерилізуйте кришки. Потім закрутіть ними банки, почекайте коли цибуля вистигне та можете відправляти її на зберігання. Така маринована заготовка зберігається дуже довго.

Дрібний маринована цибуля на зиму

Рекомендуємо консервувати таку цибулю в невеликій тарі, аби завжди можна було відкрити свіжу цибульку та з’їсти її за один раз.

Готуйте за цим простим рецептом та смакуйте мариновану цибульку.