Домашнє морквяне пюре з агрусом, приготоване з власноруч вирощеного врожаю в домашніх умовах, можна заготовити як для немовляти, так і для старших діток. Думаю, що і дорослі, від такого домашнього “прикорму”, смачного і корисного, не відмовляться.
Інгредієнти: Агрус, Морква, Цукор
Як приготувати морквяне пюре з агрусом вдома.
Відібрати великий стиглий агрус 1 кг. Промити, почистити і проварити в 100-200 мл води на тихому вогні 5 – 8 хвилин – так ягоди не пристануть до дна.
З морквою потрібно вчинити так само: взяти 1 кг. почищеної, промитої моркви і відварити. М’які агрус і моркву протерти через кухонне металеве сито. Блендер на даному етапі приготування не рекомендуємо використовувати – шкурку від ягід він не видалить і пюре буде грубим.
Протерту масу з агрусу і моркви перекласти в каструлю з нержавіючої сталі або таз з міді, додавши цукру 300 г.
Далі варимо ще 10 хв, не забуваючи помішувати.
Потім, пюре варто додатково обробити занурювальним блендером – маса стане дуже ніжною.
Перед розфасовкою для зимового зберігання в банки, пюре з моркви поставити для варіння ще на 5-6 хвилин.
Пюре з моркви з агрусом, заготовлене на зиму для дітей або для немовляти, краще зберігати в маленьких баночках, щоб одної відкритої порції вистачило на одне годування малюка. Таке ось морквяне дитяче пюре – корисна домашня заготовка як для маленьких дітей, так і для дорослих.