Домашня консервована кукурудза на зиму

Консервована кукурудза – це одна з найкорисніших заготовок. Тому пропонуємо вам простий рецепт консервування смачної, солодкої запашної кукурудзочки. Скористайтеся ним, і взимку вам не доведеться купляти консервовану кукурудзу в магазині.

Для приготування вам знадобиться:

  • сира кукурудза в качанах – 20 штук;
  • сіль – 1,5 чайних ложки;
  • цукор – 4-5 столових ложок.;
  • оцет столовий 9% – 2 столові ложки;
  • вода – 1 літр.

Як консервувати кукурудзу в домашніх умовах

Щоб кукурудза вийшла смачною – вибирайте не надто молоду і не надто стару. Найкраще брати качани з потемнілими, але не сухими хвостиками, з зернами блідо-жовтого кольору, в середині яких ще не утворилася вм’ятинка.

Консервована цукрова кукурудза на зиму

Качани треба почистити, помити та скласти в контейнер і поставити на ніч в морозильну камеру.

Консервована цукрова кукурудза на зиму

Таке заморожування робить зерна більш ніжними і соковитими. Розморожувати кукурудзу необхідно при кімнатній температурі. Коли вона повністю розморозиться – зріжте зерна якомога ближче до качана.

Домашня консервована кукурудза

Після цього візьміть каструлю, наберіть воду, Не соліть та проваріть зерна 15-20 хвилин. До речі, можна варити і цілі качани, але тоді вам буде незручно знімати зерна – вони вийдуть надто м’якими, а значить, ви їх легко пошкодите.

Воду злийте в іншу каструльку – вона буде використана для розсолу. До 1-го літру відвару додайте цукор, сіль і оцет, прокип’ятіть 5 хвилин.

Тим часом розкладіть зерна в банки так, щоб до верху було вільних 2 сантиметра, потім залийте їх маринадом і прикрийте кришками. Далі відправте на стерилізацію. Для цього поставте банки в каструлі з водою (вода має доходити до половини банки) і стерилізуйте  не менше 45-ти хвилин.

Потім закатайте банки, поставте догори дном і лишіть охолоджуватися.

Домашня консервована кукурудза

Зберігати таку заготовку треба в холоді. Можете поставити її в льох, підвал або основне відділення холодильника. В теплі тримати дуже не рекомендується, бо вона може почати бродити (саме через те, що кукурудза легко бродить, її і треба довго стерилізувати).

Тож готуйте консервовану кукурудзу та додавайте в улюблені страви.