Домашня ікра кабачкова, рецепт на зиму з майонезом і томатом. Смак - як в магазині!

Домашня ікра кабачкова, рецепт на зиму з майонезом і томатом. Смак – як в магазині!

Як приготувати кабачкову ікру в домашніх умовах, щоб вийшла на зиму смачна ікра кабачкова, як в магазині продається – хочуть знати багато господинь. Пропонуємо простий і дуже смачний рецепт. Для приготування ікри кабачки можна брати як молоденькі, так і вже повністю дозріли. Правда в другому випадку доведеться очистити шкірку і насіння.

Отже, як приготувати кабачкову ікру в домашніх умовах? Для приготування нам буде потрібно:

  • кабачки очищені – 3 кг;
  • цибуля – 1/2 кг або 11-12 штук середнього розміру;
  • жирний майонез – 250 гр .;
  • томатна паста – 125 гр .;
  • сіль – 2 чайних ложки (з гіркою);
  • цукор – 1,5 чайних ложки (без гірки);
  • оцет 5% – 2 столових ложки;
  • чорний мелений перець – 1чайная ложка;
  • вода – 1,5-2 склянки (залежить від того, які кабачки: молоді або дозріли)

Приготування ікри кабачкової:

Кабачки і цибулю миємо, чистимо і пропускаємо через м’ясорубку.

Складаємо все в алюмінієву каструлю або великий казанок.

Додаємо воду і ставимо на вогонь.

Після закипання варимо годину під закритою кришкою помішуючи.

Додаємо майонез, томатну пасту, сіль, цукор, чорний мелений перець і оцет. Перемішуємо.

Під закритою кришкою постійно помішуючи варимо ще 1,5 години.

Розкладаємо в простерилізовані банки, накриваємо кришками і закручуємо.

Перевертаємо догори дном, накриваємо ковдрою і залишаємо так до повного охолодження.

Домашні заготовки зроблені на зиму поповнилися баночками кабачкової ікри, приготовленої в домашніх умовах, а на смак ікра вийшла – ну прямо як магазинна.

ikra-kabachkovaja-s-majonezom1

Фото. Кабачкова ікра.

Пробуємо, експериментуємо, шукаємо найсмачніший і простий рецепт магазинної кабачкової ікри приготовленої з майонезом і томатом.

Залишити відповідь