Домашній компот з полуниці на зиму – просто і смачно, рецепт з фото.

Смачний полуничний компот з натуральних ягід набагато корисніший напоїв, куплених в супермаркеті. Домашній консервований компот з полуниці вимагає особливої ретельності в приготуванні, через дуже ніжну структуру ягід.

Як варити компот з полуниці

1. Перебираємо полуницю, укладаємо на решето і занурюємо в прохолодну воду на кілька секунд.

Компот з полуниці

2. Потім даємо стекти рідині і викладаємо в каструлю.

3. Заливаємо гарячим, але не киплячим сиропом і залишаємо настоюватися на 4 – 5 годин.

4. Далі, зливаємо сироп, справжні ягоди укладаємо в банки , заливаємо цим же сиропом і накриваємо кришками.

5. Ставимо банки в каструлю з підігрітою водою до 85 ° С на 12-15 хв. і закочуємо.

Полуничний компот на зиму
Фото. Полуничний компот на зиму

На 1 літр сиропу використовується 0,5 л води і 750 г цукру.

Знаючи як варити компот з полуниці просто і смачно, тепер Ви завжди можете заготовити корисний напій для своїх рідних на зиму. Адже компот взимку – це справжні ласощі.

Компот з полуниці