Домашні цукати з кавунових кірок – рецепт приготування

Цукати можна робити з різних кірок, навіть з кавуна. Це просто, зручно і дуже смачно.

Для приготування страви треба взяти три найпростіших інгредієнта:

  • кірки кавуна – 1 кілограм;
  • цукор – 1,5 кілограма;
  • вода – 4 склянки.

Як робити цукати з кавунових кірок

кавуни

Для цукатів використовується Тільки шкірка. Тому обріжте з шкірок всю м’якіть, а саму шкірку наріжте на кубики.

Далі треба набрати в каструлю воду, поставити на вогонь, скласти туди шкірки та варити їх до м’якості.

Після цього необхідно дістати шкірки за допомогою шумівки і покласти в гарячий сироп. Сироп вариться з цукру та води, про які сказано вище.

Шкірки мають лежати в сиропі десть 10-12 годин. Найкраще – лишити їх на ніч, а зранку проварити в сиропі 10 хвилин. І потім знову дати трохи настоятися і охолонути.

Повторюйте маніпуляції з десятихвилинним проварюванням та охолодженням, аж доки шкірки не стануть прозорими. Потім покладіть в сироп дрібку ваніліну, 1 чайну ложку лимонної кислоти та лишіть настоюватися ще 5-10 хвилин.

Після цього відкиньте шкірки на друшляк, дайте сиропу стекти, пересипайте цукром.  Слідкуйте, щоб не утворювалися грудочки з цукру – для цього просто струшуйте зайвий.

Сушити цукати можна на сонці або в електросушарці. А якщо немає такої  можливості – сушіть їх в теплій духовці.

Коли цукати приготуються – складіть їх в паперовий пакет, а ще краще – в банку з кришкою. Зберігайте в сухому місці.

Цукати з кавуна стануть чудовим доповненням до різних десертів, а ще їх можна їсти замість цукерок.