Чорнослив або сушена слива – як зробити чорнослив в домашніх умовах.

Чорнослив – це дуже корисна і смачна сушка, яку можна покласти в компот, додати в страви з м’яса або їсти замість цукерок. А щоб приготувати чорнослив, треба знати простий рецепт, яким ми зараз з вами і поділимося.

Для приготування 1-го коліграму чорносливу, треба взяти 4-4,5 кг сливи.

Як зробити чорнослив вдома

Слива

Плоди повинні бути стиглими, але не надто м’якими. Чим більші сливи за розміром – тим смачнішою буде сушка.

Сливи треба помити та прибрати плодоніжки. Кісточки можна лишити або видалити, це вже вирішують, опираючись на свій смак.

Щоб прискорити процес сушіння, треба закип’ятити воду, додати туди харчову соду (1 столова ложка на 1 літр) та опустити сливи в такий киплячий розчин на 30 секунд.

Після такого бланшування сливи треба остудити в холодній воді та ще раз промити.

Як сушити сливи на зиму

Потім сливи необхідно трошки підсушити, а після цього викласти на якесь деко і поставити на сонці. Це повинно бути максимально сонячне місце – тоді сливи добре висушиться.

Сливи треба тримати на сонці 5 днів та слідкувати, щоб вони не пліснявіли. Потім їх переносять в тінь і сушать ще 3-4 дні.

Якщо є електросушарка – процес можна значно прискорити і скласти сливи в неї. Тоді на сушку доведеться витратити лише 12 годин.

Якщо слива стала м’якою і пружною – значить, вона готова.

Як зберігати чорнослив в домашніх умовах

Чорнослив або сушена слива

Зберігають чорнослив в щільно закритих банках або пакетах, в приміщенні з кімнатною температурою повітря.

Чорнослив можна додавати в солодощі, м’ясо, пироги. Сушіть сливи і робіть дуже смачні страви.

Залишити відповідь