Ароматна сира айва з цукром – проста заготовка з айви на зиму без варіння – рецепт з фото.

Ці фрукти називають “північними лимонами”, тому що вони мають сильний кислуватий присмак. Плоди важко їсти свіжими, а от заготовлювати дуже доречно. У вільному доступі ви зможете знайти безліч рецептів, як заготовити на зиму японську айву. Жовті плоди з сильним ароматом підходять у якості основи для компотів. З неї готується смачний сироп, пастила, варення та желе. Так, як цей фрукт відомий своїм унікальним хімічним складом, то шкода, що при тепловій обробці втрачається частина вітамінів. Плоди мають імуномодулюючу, протизапальну дію та очищають стінки судин. Щоб зберегти ці цілющі складові, пропонуємо вам рецепт домашньої заготовки з японської айви з цукром без варіння.

Процес роботи над домашньою заготовкою починається з того, що ви повинні приготувати стиглу айву та  цукровий пісок.

Айва японська і цукор

Як приготувати з айви варення без варіння.

Плоди цього фрукту мають зверху природний липкий наліт. Тому кожен треба ретельно вимити за допомогою зубної щітки, щоб позбутися цього  шару, зайвого при отриманні солодощів з айви.

Гарно помиту айву тепер натріть на великій тертушці. Тріть кожен фрукт таким чином, щоб насіннєва коробочка залишалася цілою, та  насіння випадково не висипалося. Але, якщо ви натиснули на плід при цьому процесі занадто і насіння посипалося, перервіться на те, щоб зібрати насінинки. Відкиньте їх від подрібненої фруктової маси.

айва натерта

Перекладіть айву в емальовану миску чи каструлю. Можна і у посуд із нержавіючої сталі. Потім потрібно пересипати цукром та перемішати. До одного кілограму фруктів додавати один кілограм цукру. Тепер цю айвову масу слід зоставити на 6-8 годин, щоб вона пустила сік. Не обов’язково виносити на холод, поставте наповнений посуд у кухні.

сира айва з цукром

Коли цукор повністю розчиниться, перемішайте сировину добре ще раз.

Сира айва з цукром

Простерилізуйте банки, краще 0,5 літрового об’єму. Японську айву, що добре просочилася цукром, тепер розфасовуйте у банки. Потім позакривайте їх звичайними капроновими кришками та відправте на подальше зберігання у холодильник. Ось у такому вигляді й слід ласувати цим чудовим свіжим варенням.

Сире варення з айви

Цей вітамінний десерт чудово смакує до чаю. Домашня заготовка з айви стане смачним компонентом киселю та будь-якого фруктового гарячого напою.

Варення з айви без варіння на зиму