Вогненні запаси: що можна приготувати з гіркого перцю на зиму

Багато господинь добре знайомі з гірким стручковим перцем. При додаванні його до страв треба знати чітку межу, щоб їжа не отримала «неможливу гостроту». Варто пам’ятати, що крім аромату та оригінального пікантного смаку гіркий перець радує ще й лікувальними властивостями. Тому дбайливі господині цікавляться, як правильніше заготовлювати його, щоб зимою подарувати рідним неповторний смак домашніх страв з пікантними нотками.

Продовжувати читання Вогненні запаси: що можна приготувати з гіркого перцю на зиму

8 простих способів заготовки моркви про запас

Всім подобається морква за те, що вона яскравого кольору, приємного смаку та має багато корисних речовин. Її коренеплоди дозрівають, в порівнянні з іншими, досить швидко, та вже в другій половині літа тішать дачників. Заготовлювати моркву на зимовий період зовсім не складно, а готувати страви з неї зуміє навіть недосвідчена господиня.

Продовжувати читання 8 простих способів заготовки моркви про запас

Оригінальні рецепти заготовок з помідорів для досвідчених господинь

Помідори від природи мають приємну форму, яскравий та життєрадісний колір, відмінну текстуру, свіжість і, головне, чудовий смак. Тому, якщо вони є в меню, то будь-яке застілля виглядає святково. Помідори гарно смакують самі по собі та вважаються ідеальними складниками різних страв та заготівель. Взимку вони є приємним спогадом про літо. А під час зимового смакування кулінарних шедеврів помідори завжди нагадують про літо. Вони подобаються, напевно, всім без винятку. Тому мало хто з господинь відмовиться від такого задоволення, під час сезону, коли помідор є багато, зробити з них смачні заготівлі на зиму.

Продовжувати читання Оригінальні рецепти заготовок з помідорів для досвідчених господинь

Прості і смачні заготовки з болгарського перцю для зимового столу

Побачивши солодкий перець, у всіх виникають лише позитивні емоції. Це гарний, соковитий овоч, просочений сонячною енергією та теплом літа. Болгарський перець є прикрасою столу в будь-яку пору року. Тому під кінець літа не варто шкодувати сил і часу, та зробити з нього відмінні заготівлі, щоб взимку яскраві ароматні перчики стали справжньою родзинкою застілля!

Продовжувати читання Прості і смачні заготовки з болгарського перцю для зимового столу

Як заморозити перець – 4 способи заморозки болгарського перцю

Серпневої пори господині починають заготовлювати болгарський солодкий перець. До речі, саме в цей час він продається по найдоступнішій ціні. Важливо знати, як краще зберігати цей корисний овоч зимою, щоб у ньому залишилось якомога більше вітамінів. Заморожування перців вважається одним з найоптимальніших способів заготівлі корисних плодів на зимовий період. Він дозволяє «зберегти» важливі для здоров’я компоненти, що містяться в перцях. Тому варто взяти собі на замітку декілька найпоширеніших способів заморожування.

Продовжувати читання Як заморозити перець – 4 способи заморозки болгарського перцю

Корінь хрону: корисні властивості та рецепти як зберігати хрін на зиму в домашніх умовах.

Хрін є трав’янистою рослиною з роду капустяних. Він містить корисні речовини у всіх своїх частинах: у корінні, стеблах і листках. Без хрону важко уявити засолені та мариновані огірки, помідори, гриби та яблука. А з його коріння господині готують смачні приправи, соуси. Без нього не змогли обійтися в народній та офіційній медицині.

Продовжувати читання Корінь хрону: корисні властивості та рецепти як зберігати хрін на зиму в домашніх умовах.

Домашні м’ясні консерви – технологія і приготування тушкованого м’яса в домашніх умовах.

Багато господинь задумуються над тим, як правильно зробити м’ясні заготівлі на зиму або про запас, і як їх правильно приготувати так, щоб вони якнайдовше не псувались. Хорошим методом такого зберігання є м’ясні консерви, які легко можна приготувати власноруч. Домашня тушонка, приготована дбайливою господинею зі свіжої сировини, безсумнівно, корисна та смачна, тому що не містить консервантів.

Продовжувати читання Домашні м’ясні консерви – технологія і приготування тушкованого м’яса в домашніх умовах.

Їстівний фізаліс сушений на зиму в домашніх умовах – як сушити фізаліс родзинковий.

Їстівний фізаліс поділяється на різні види: дикий, овочевий та ягідний. Це чудова культура, що має полівітамінні властивості, у його складі відомі й дуже потрібні людям різного віку вітаміни А, В1, В2, В6, а також В12. Червоне забарвлення вказує на наявність лікопену, що знаменитий своєю антиоксидантною дією та вживається для профілактики ракових захворювань. Для споживання людьми підходить овочевий та ягідний фізаліс, а другий має ще й більш яскраво виражений смак: кисло-солодкий. Як стало відомо вченим історикам, ним харчувалися ще з часів стародавніх інків. Отже, ми не відкриваємо нове, а згадуємо добре перевірене. Плід на вигляд схожий на бульбашку, а коробочка, наче вирізьблений маленькими ножицями, китайський ліхтарик.

Продовжувати читання Їстівний фізаліс сушений на зиму в домашніх умовах – як сушити фізаліс родзинковий.

Домашня “Хріновина” – як приготувати хріновину з помідорами і часником без варіння в домашніх умовах.

Гостра, що аж скажена «хріновина» відома нам по різним рецептам, та головна складова завжди одна – це корінь хрону. Сама назва говорить сама за себе, – така гостренька, що аж лаятись хочеться. І любителів цієї оригінальної приправи типу «аджики» багато. Такий незабутній смак з часниковим ароматом отримується внаслідок відсутності продуктів з тепловою обробкою. А зберігається ця закуска так довго завдяки наявності великої кількості кореня хрону. Він не піддається атакам плісняви. До того ж хрін додають при маринуванні інших овочів, тому що він знаменитий своїми консервуючими властивостями. Приготування і рецепт «хріновини»  легкий та доступний для розуміння усім господиням.

Продовжувати читання Домашня “Хріновина” – як приготувати хріновину з помідорами і часником без варіння в домашніх умовах.

Як правильно зберігати сушені гриби в домашніх умовах.

Поговоримо про важливі правила зберігання сушених грибів. Підходити до цього треба з високою долею серйозності. Якщо ви відхилитесь від основних застережень та рекомендацій, то заготовлені на зиму гриби вже стануть непридатними до споживання. Щоб такого не було, ознайомтесь із даним матеріалом.

Продовжувати читання Як правильно зберігати сушені гриби в домашніх умовах.