Варення з кизилу: способи приготування корисного десерту з кісточками і без – як зварити кизилове варення на зиму

Рослину, про ягоди якої сьогодні пійде мова, в народі називають ще й кизиль, роговик, дерен червоний, деренка, кизильчак, когутики, терник, шон а латиною Cornus mas. Кислуваті ягоди кизила дуже корисні. Це, звичайно, не секрет і тому багато хто намагається зберегти її на зимовий період. Зазвичай з кизилу на зиму варять компоти, джеми і варення. Continue reading Варення з кизилу: способи приготування корисного десерту з кісточками і без – як зварити кизилове варення на зиму

Варення з чорносливу: способи приготування десерту зі свіжих і сушених слив

Чорнослив асоціюється у багатьох тільки з сухофруктами, але насправді свіжа слива темного сорту «Угорка» – це теж чорнослив. Ці плоди дуже солодкі на смак, і саме їх використовують для приготування знаменитих сухофруктів. У цій статті ми навчимо вас варити варення, як зі свіжих, так і сушених плодів. Continue reading Варення з чорносливу: способи приготування десерту зі свіжих і сушених слив

Варення з жимолості: прості рецепти приготування – як зварити домашнє варення з жимолості

Кисло-солодкий, з легкою гірчинкою, смак жимолості (рослина зветься ще Козолист або лат. Lonicera) подобається багатьом. Ця ягода не тільки смачна, але і дуже корисна, особливо для жіночого організму. Про користь жимолості ви можете знайти багато цікавої інформації на просторах безкрайнього Інтернету. Continue reading Варення з жимолості: прості рецепти приготування – як зварити домашнє варення з жимолості

Домашній рецепт соку з шовковиці на зиму

Сік з шовковиці (тутове дерево, морва) займає лідируючі позиції в ряду соків для сокотерапії. І це заслужене місце. Адже це не просто приємний напій, він неймовірно корисний і протипоказань для його вживання вкрай мало. За легендами стародавніх аріїв, шовковиця знімає прокляття і служить оберегом і зараз. Але, залишимо легенди і займемося справами більш приземленими. Continue reading Домашній рецепт соку з шовковиці на зиму

Варення з морошки: кращі рецепти приготування в домашніх умовах

Морошка – незвичайна ягода! Безумовно, вона дуже корисна, але головна її особливість в тому, що недозрілі ягоди мають червоний колір, а ті, які досягли потрібного рівня стиглості, стають помаранчевими. Недосвідчені ягідники, через незнання, цілком можуть зібрати морошку НЕ стиглу. Але ми впевнені, що на вашому столі опиняться тільки стиглі плоди. Continue reading Варення з морошки: кращі рецепти приготування в домашніх умовах

Варення з лохини (голубики): кращі рецепти приготування – як зварити варення з лохини в домашніх умовах

Лохина, останнім часом, набуває все більшої популярності. Це пов’язано з тим, що її вирощування, завдяки сучасним селекціонерам, стало можливим і на присадибних ділянках. Насолодившись вдосталь свіжими плодами можна задуматися і про заготовки на зиму. Ми пропонуємо сьогодні зварити варення з лохини. Continue reading Варення з лохини (голубики): кращі рецепти приготування – як зварити варення з лохини в домашніх умовах

Грузинський салат з огірків і помідорів на зиму

Сьогодні планую робити дуже смачну овочеву заготовку на зиму. Це буде дуже простий у приготуванні грузинський салат з огірків і помідорів. Спробувавши приготувати його раз, ви будете робити заготовку з року в рік. Покроково оформлений рецепт з фото навчить вас легко і просто готувати салат з огірків і помідорів по-грузинськи. Continue reading Грузинський салат з огірків і помідорів на зиму

Як заготовити сік з огірків на зиму

Здається, що зараз немає особливої необхідності в зимових заготовках. Адже в супермаркетах можна купити свіжі овочі і фрукти. Але, не все у житті так, як здається. Більшість сезонних овочів, які продаються поза сезоном, напхані нітратами і гербіцидами, що зводить нанівець всю їхню користь. Це ж стосується і свіжих огірків. Огірковий сік, приготовлений з таких овочів, принесе мало користі і це в кращому випадку. Continue reading Як заготовити сік з огірків на зиму

Заморожений аґрус: як заморозити аґрус на зиму в морозилці

Як тільки не називають аґрус (крижовник) – і північним виноградом, і маленьким ківі, і жіночою ягодою. Дійсно, він дуже корисний. А чи можна його заморожувати і, головне, як заморозити аґрус на зиму так, щоб не розгубити вітаміни і смакові якості? Сьогодні я розповім вам про способи правильної заморозки ягід агрусу в домашніх умовах в морозилці. Continue reading Заморожений аґрус: як заморозити аґрус на зиму в морозилці

Маринований аґрус – простий рецепт приготування в домашніх умовах

Заготовити на зиму маринований аґрус (крижовник), як відомо, можна різними способами. Адже, народна мудрість говорить, що скільки господинь, стільки і рецептів. І кожен НАЙ- НАЙ- НАЙ- кращий! Пропонуємо спробувати і ці прості, смачні та перевірені способи приготування маринованого агрусу. Continue reading Маринований аґрус – простий рецепт приготування в домашніх умовах