Материнка (душиця, орегано) сушена в домашніх умовах – як приготувати приправу орегано

Ароматна трава материнка відома своїми лікувальними властивостями з давніх-давен. Особливо часто її рекомендують фітотерапевти при запаленнях жіночих органів. Тому і назва походить від “мати, материнська”. Продовжувати читання Материнка (душиця, орегано) сушена в домашніх умовах – як приготувати приправу орегано

Як сушити лаванду в домашніх умовах

В одному із регіонів Франції, а саме у Провансі кожної теплої пори року розквітають мільйони квіток. Здалеку ці лавандові плантації нагадують казкову фіолетову країну. Багато туристів мріють сюди потрапити, щоб вдихнути терпкий аромат свіжої лаванди. Та цю рослину вирощують тут не лише для насолоди очей, а й для промислового використовування у парфумерному та фармацевтичному напрямках. З лаванди створюються ефірні олії, ароматизатори, а інколи квітки додають в кулінарні вироби.

Продовжувати читання Як сушити лаванду в домашніх умовах

Як правильно висушити шавлію: способи сушіння шавлії в домашніх умовах

Відома у фармацевтиці та народній медицині шавлія (шалфей) має виправдану славу не лише, як лікарська рослина. Її використовують і в якості спеції. Залежно від того, який ви виберете метод заготовлювання, ви отримаєте ту шавлію, яку будете кидати в супи чи заварювати на ній цілющі напої й робити настоянки.
Продовжувати читання Як правильно висушити шавлію: способи сушіння шавлії в домашніх умовах

Як правильно сушити мелісу в домашніх умовах

Мелісса має смак з відтінком прохолоди. Це – одна із самих популярних рослин, яку використовують в медицині та у приготуванні багатьох страв і напоїв. Візьміть листочок меліси та вдихніть її запах і зразу ж відчуєте, як вона заспокоює плин думок і гармонізує ваш настрій.

Меліса – та рослина, що повинна бути на вашій кухні у будь-яку пору року. Тож засушуйте цілющу рослину про запас і насолоджуйтеся її смаком  кожного дня. Продовжувати читання Як правильно сушити мелісу в домашніх умовах

Як сушити рукколу

Рукола – класичний продукт в італійських грецьких та іспанських соусах, що подають до пасти та до страв із риби і м’яса. Ця зелень не дивує розкішним виглядом – просто дрібненькі листочки, що помережані, наче їх обрізали хвилястими ножицями. Ті, хто не споживає руколу, навіть не здогадуються, що ця рослина має ніжний гірчично-горіховий смак. А аромат нагадує свіжий болгарський перчик. Та, найголовніше в цій зелені – її склад: фолієва кислота, вітамін С, калій, магній, цинк, залізо і селен, вітаміни групи В. А ще руколу вважають гарним афродизіаком. Її вживають для підвищення імунітету та для профілактики ракових захворювань. Рукола має заспокійливу дію та включає компоненти, що зміцнюють стінки кровоносних судин. Тож, якщо ви стали любителем цієї чудової рослини – ласкаво просимо спробувати смачну й дуже корисну руколу!

Продовжувати читання Як сушити рукколу

Сушимо гербарій в домашніх умовах: заготівля сухоцвітів і листя для гербарію

Квітковий гербарій – чудова нагода підготувати унікальний матеріал для створення святкових вітальних листівок. Якщо у вашій родині є дітки, яким потрібні такі зразки засушених листочків і квітів, то можна склеїти яскраві дитячі аплікації. Пропонуємо ближче ознайомитись із цікавим напрямком у hand made – «скрапбукінг». За допомогою природних матеріалів, у першу чергу, різнокольорових суцвіть, задекорувати листівки, фотоальбоми, фоторамки та інше. Якщо у вас вистачить терпіння та акуратності, спробуйте засушувати об’ємні квіти. А творчі ідеї букетів, колажів завжди можна переглянути в мережі Інтернет. Або ж придумати свої вітання з такими квітковими прикрасами.
Продовжувати читання Сушимо гербарій в домашніх умовах: заготівля сухоцвітів і листя для гербарію

Хміль: правила збору і сушки в домашніх умовах – заготівля шишок хмелю на зиму

Хміль в основному асоціюється пивоварінням. Терпкий ароматний смак напою додають шишки, які утворюються після цвітіння жіночої особини рослини. Але це також корисна лікарська рослина. Тому шишки хмелю варто заготувати на зиму. Зараз ми розкажемо, як їх правильно сушити. Продовжувати читання Хміль: правила збору і сушки в домашніх умовах – заготівля шишок хмелю на зиму

Як правильно збирати і сушити календулу на зиму – заготівля календули в домашніх умовах

Календула – це дуже корисна лікарська рослина, яку обов’язково треба зібрати і висушити на зиму. Зараз ми розкажемо, як це зробити. Продовжувати читання Як правильно збирати і сушити календулу на зиму – заготівля календули в домашніх умовах

Заготівля хвоща польового: правила збору і сушіння – як сушити хвощ польовий в домашніх умовах

Хвощ польовий – корисна лікарська рослина, яку варто заготувати. І ми зараз розкажемо, як її правильно сушити.  Продовжувати читання Заготівля хвоща польового: правила збору і сушіння – як сушити хвощ польовий в домашніх умовах

Коли і як правильно збирати і сушити липу для чаю: заготівля липового цвіту на зиму

Навіть один ковток липового гарячого напою з солодким медом нагадає вам про спекотну літню пору. Перед очима, як у казці, постане картина запашних квітучих суцвіть, а над ними гудуть бджілки  та мед збирають. Чай із липи – найперше, що ви згадуєте, коли починає боліти горло чи з’являються інші симптоми застуди. Відваром липи можна й полощити горло. Речовини липового цвіту мають цілий ряд властивостей: зменшують в’язкість крові, покращують роботу жовчного міхура та нирок, знімають запалення та високу температуру й стабілізують роботу нервової системи. Липу можете купити у будь-якій аптеці. Та, мабуть, краще заготовити її на зиму самостійно, тим паче, що це дерево є майже у кожному парку чи лісі.

Продовжувати читання Коли і як правильно збирати і сушити липу для чаю: заготівля липового цвіту на зиму