Як приготувати компот з хурми: швидкий рецепт на кожен день і заготівля на зиму

Хурма має чудовий аромат, але занадто різкий, терпкий і в’яжучий смак переносять не всі. Невелика термічна обробка це виправить і ваша сім’я полюбить компот з хурми. Продовжувати читання Як приготувати компот з хурми: швидкий рецепт на кожен день і заготівля на зиму

Як зварити компот з ківі – 2 рецепта: секрети приготування тонізуючого напою з ківі з приправами, заготовка на зиму

Ківі вже міцно зайняв місце на наших кухнях. З нього роблять чудові десерти і напої, але чомусь компот з ківі не дуже популярний. Це все тому, що ківі не має яскраво виражений смак і аромат, а в компоті цей смак і зовсім втрачається. Продовжувати читання Як зварити компот з ківі – 2 рецепта: секрети приготування тонізуючого напою з ківі з приправами, заготовка на зиму

Компот з базиліка: як приготувати освіжаючий напій з базиліка з лимоном

Базилік широко застосовується в кулінарії як приправу. Однак, на Сході з базиліка заварюють чай, ароматизують спиртні напої. У харчовій промисловості базилік служить сировиною для виготовлення ваніліну. Все це приводить нас до того, що базилік прекрасна основа для приготування домашніх ароматних напоїв. Продовжувати читання Компот з базиліка: як приготувати освіжаючий напій з базиліка з лимоном

Як зварити компот з нектаринів на зиму – рецепт заготовки без пастеризації

Деякі люди вважають за краще називати нектарин «лисим персиком» і, в загалом то, вони абсолютно праві. Нектарин – це той же персик, тільки позбавлений пухнастої шкірки. Як і персики, нектарини бувають різних сортів та розмірів, а всі рецепти, за якими ви робите заготовки з персиків, підходять і для його «лисого» собрата. Сьогоднішній рецепт – це компот з нектаринів, який можна готувати на зиму без пастеризації. Зрозуміло, це не стосується обов’язкової стерилізації банок і кришок.

Зазначу, що рецепт приготування компоту з нектарина дуже приблизний. Адже, плоди бувають великі і дрібні, солодкі і не дуже, перезрілі і зелені. В ідеалі співвідношення інгредієнтів наступне:

на 2 літри води:

  • 1 кг нектаринів;
  • 0,5 кг цукру.

Теперь приготування. Вимийте наявні у вас плоди. Великі розріжте на навпіл і видаліть кісточку. Дрібні нектарини можна залишити цілими. Просто слідкуйте аби вони без проблем пролізли в горло банки.

Підготуйте чисті банки і розкладіть до них нектарини. Якщо це цілі плоди, то накладайте до верху, якщо різані – то трохи менше, приблизно до половини банки.

Закип’ятіть в каструлі чисту воду і залийте нектарини окропом. Накрийте банки кришками і зачекайте поки вода не охолоне настільки, що банки можна буде брати голими руками.

Злийте воду назад в каструлю і всипте до неї цукор. Цим сиропом слід  буде заливати нектарини. Якщо ви хочете компот солодший, то цукру слід взяти трохи більше. Поставте каструлю з сиропом на вогонь і доведіть до кипіння. Коли цукор в сиропі повністю розчиниться, залийте його акуратно назад у банки і закрутіть кришками.

Переверніть компот кришками вниз і укутайте на кілька годин теплим покривалом. Таке укутування заміняє пастеризацію і отже, ваш компот буде стояти як мінімум 12 місяців. Ви навіть холодною зимою зможете зробити собі пляжний коктейль, який так звабливо пахне літом.

Як приготувати смачний компот на зиму з нектарина без пастеризації демонструє відео-рецепт з ютуба.

Як приготувати компот з калини – 2 рецепти калинового компоту

Щоб ягоди калини не гірчили і не псували смак заготовок, їх потрібно збирати в потрібний час. А цей час настає відразу після перших заморозків. Якщо ви чекати морозів не хочете чи не маєте часу, то можна трохи проморозити вже зібрану калину в морозильній камері протягом 2-3 годин. Цього буде цілком достатньо. Продовжувати читання Як приготувати компот з калини – 2 рецепти калинового компоту

Домашній компот з жовтої сливи на зиму – 3 прості рецепти компоту з кісточками і без

Крім аличі існує безліч сортів жовтої сливи. Вона дещо відрізняється від звичайної синьої на смак. У жовтої сливи яскравіше виражені медові нотки і більш сильний аромат. Вона чудово підходить для зимових заготовок, хоча, у приготуванні і є невеликі нюанси. Продовжувати читання Домашній компот з жовтої сливи на зиму – 3 прості рецепти компоту з кісточками і без

Компот з яблук, апельсина і лимона – домашня фанта на зиму

Компот з яблук, апельсина і лимона не просто дуже смачний, а фантастично смачний. Поціновувачи Фанти, спробувавши такий домашній консервований компот, в один голос говорять, що за смаком він схожий на популярний апельсиновий напій. Таку домашню Фанту я заготовляю на зиму без стерилізації і велика частина вітамінів, що міститься в свіжих фруктах не руйнується, а залишається в компоті. Продовжувати читання Компот з яблук, апельсина і лимона – домашня фанта на зиму

Компот з суниці на зиму – проста заготовка ароматного напою

Любите компот з суниці і хочете зварити його на зиму. Завдяки цим рецептам у вас вийде смачний та ароматний ягідний напій зі смаком та корисним властивостями суниці. Хіба не гарне нагадування про літо в зимову пору? Приготувати компот з суниці на зиму вам допоможуть зібрані тут прості та корисні рецепти. Продовжувати читання Компот з суниці на зиму – проста заготовка ароматного напою

Компот з білої смородини – рецепти приготування із свіжих та заморожених ягід порічки

Найчастіше нам зустрічається смородина чорна, червона і біла. Найсолодшою вважається чорноплідна ягода, а самою кислою – червона. Біла смородина поєднує в собі солодкість і кислинку своїх побратимів. Її десертний смак і аристократичний зовнішній вигляд дуже цінується кулінарами. З білої смородини готують різні джеми, компоти, а також, використовують її у формуванні ягідних міксів. Нереалізовані залишки врожаю просто відправляють в морозилку, щоб взимку насолоджуватися супервітамінними напоями з заморожених ягід. Продовжувати читання Компот з білої смородини – рецепти приготування із свіжих та заморожених ягід порічки

Компот з червоної смородини – домашня заготовка на зиму

Консервувати компот з червоної смородини в домашніх умовах дуже просто. Вітамінний смачний компот на зиму готується дуже швидко і легко. Приготування заготовки починається з того, що потрібно запастися усіма складовими для рецепту. Продовжувати читання Компот з червоної смородини – домашня заготовка на зиму